Skrev o skrev..då slutade bredbandet att fungera!!

Tidigare idag satt jag o skrev o skrev så fingrarna glödde o jag var så rolig att jag skrattade åt mig själv (nja)..då la det satans #&/%"¤ mobila bredbandet av o allt försvann...grrrr!!!!! 

Så här kommer en förkortad version:
Mår hyfsat idag, har fått en ny medicin som jag verkar tåla, får mindre doser o får säga till vid behov. Har varit i korridoren o knallat med stavarna o hej vad det går snabbt..NOT! Men jag tar mig framåt liten bit i taget o har oxå gått i trappor..duktiga duktiga jag :) Träffade min största idol, kirurgen Mario Ruiz, tänk att han inte bara är outstanding på steloperationer utan väldigt väldigt trevlig o sympatisk oxå!!

Tanten från Gotland spenderade natten på post.op efter hennes operation o gudarna ska veta att hon med råge har tagit igen det hon inte kunde prata om i går o i natt. Nu vet jag ALLT om hennes liv o framför allt om hennes man :)

Imorgon får jag åka HEM!! Åhh, det ska bli så skönt att bli hämtad o åka hem till familjen, hem till mina saker, hem till ett hem som inte luktar desinfektionsmedel!

Nu är det snart dags för middag..bakad potatis med räkröra, jag är inte förtjust i räkor men det ska väl vara helt ok att fylla potatisen med smör..mums!!!

Kram kram 

Ingen Lisbeth Salander precis..

Åhh jag är vekligen en ynklig liten skit när allt kommer omkring..ligger här o gnäller över en iofs ganska stor operation som innebär att man har fått några permanenta "gästartister" i ryggen! Men jag kan ändå inte sluta fundera på varför jag vill vara en supermänniska á Lisbeth Salander. Jag hade ställlt in mig på mycket smärta men ett ganska trist bakslag var ju morfinallergin, den hade jag inte räknat in :(
Lisbeth Salander blev skjuten, misshandlad o levande begravd..o ändå kan hon kravla sig upp o hugga en yxa i skallen på gubben!! Hahaha!!! Jag har fått några skruvar i ryggen under kontrollerade former o skulle inte ens orka LYFTA en yxa!! Sen kan man ju alltid funder på varför jag skulle behöva ha en yxa här..jag bara svamlar o gör ganska så irrelevanta liknelser upptäcker jag själv nu...hjälp, ska jag bli rädd?!?

Sen hade inte Lisbeth en "tanta" från Gotland som pratar så munnen glöder o som jag inte tror andas mellan orden, herreguu att hon inte svimmar av syrebrist när hon sätter igång!! Att babbla med mig just nu måste vara givande..jag låter mest såhär: aaaj, hrump hrumpf (när jag vänder mig i sängen o nästan svimmar), arghgg (när jag kräks)..jaa, ganska långt från mitt vanliga "tuggande" stup i ett :) Hon är jättesnäll men pratar om ALLT, o tro mig, jag vill inte veta allt!!

Jaja, nu kommer ändå lite tyck-synd-om-mig-info..
Piss-natt igen, eftersom jag inte tål morfin så får jag lite mildare medicin..inte lika effektiv :( Efter en natt med sån medicin så bestämde jag/vi för att "strunta" i allergin o ändå ta svagare doser morfin..för det känns verkligen som om man blivit överkörd av en ångvält! Allergin ger en fruktandsvärd klåda o illamående..nu snackar vi klåda o illamående BIG TIME!! Morfinet ger oxå förstoppning (kul att läsa om va :) så nu är magen som en spärrballong o jag bara längtar till att kunna sitta på toan o släppa en stor .... typ :) Feber vilket gjorde att det fick bytas sjöblöta sängkläder här i natt!

Nåja, nu ska gnällfia gå ut i korridoren o blänga på alla Lisbeth Salander-typer som springer förbi mig i korridoren..en karl hade även katetern hängandes i ställningen..o sprang om mig..mutter mutter...

Yrsligt inlägg..

Fick strax innan lunch idag komma in till "mitt" rum..har legat på post.op (bevakad sal) i ca 1 dygn efter operationen. Spännande dygn med tanke på att jag sov hela dagen igår o var klarvaken hela natten..o HUR kul är det att vara vaken en hel natt, stenhög på morfin?? Inte ett dugg faktiskt..skulle ju ha varit lite fart på det om man hade fått "hallisar" i form av rosa elefanter eller nåt sånt men jag fick "bara" en allergireaktion med klåda över hela kroppen (hmm, jaa inte riktigt HELA kroppen, en bit av mittendelen var förskonad :)!!

Nåja, operationen gick jättebra enligt kirurgen, sammanlagd op-tid 3,5 tim o jag är 4 skruvar rikare :) Har redan nu varit uppe litegrann, har bl.a. hunnit med toalettbesök.. såå otroligt intressant för er va?!? hahaha.. Heidi på bajamajan, åhh halleluja!!

Har även fått ett träningsschema: vicka på fötterna, blås i en flaska med vatten, rör på benen..allt i liggande läge..det kallar jag bra träning minsann..shit vad otroligt fit jag kommer bli efter den här vistelsen..de enda som kan förstöra min viktminskning är de två kvinnor som jobbar i resturangen som lagar god mat o bakar fikabröd varje dag men visst behöver man äta efter man har tränat va?!?

Tack för alla uppmuntrande o roliga hälsningar jag fått både här o på Facebook! Stort tack till mina underbara kollegor som skickade blommar o chokladogram :) Tack gulliga Yasmine för det roliga kortet, är det mig du ska jaga med kvasten sen?? :)
Blommor o choklad från Otto Bock. Jättegulligt kort från Yasmine.
Sen vill jag tacka någon anonym..tack för blommorna (de längst bort)

Om Ryggkliniken i Strängnäs är som Cityakuten får jag återkomma till..jag är lite för yrslig för att uppfatta sånt nu! Det enda uppseendeväckande är att igår när jag rullades in på operationssalen hann jag registrera att de spelade "Låt de sista ljuva åren" med stycket "o när jag kommit fram till dagen då mitt hjärta slutar slå" innan en sköterska snabbt som tusan bytte låt...hahaha..

Kram på er!

ps. jag låter pigg men har skitont..nu ska jag slumra lite!!

Undrar om det är som i Cityakuten?

Nu ligger jag här o funderar på om det här stället är som Cityakuten (förutom att det inte är en akut)..kommer kirurgen stå o flörta med den nya sköterskan, kommer narkossystern att bli svartsjuk då..kommer praktikanten (åhh fyy, hoppas det inte är nån praktikant med förresten) att få prova att skruva i en skruv o slinta..tänk om jag fjärtar när jag är nersövd..kommer de stå o skämta om min hårfärgning som blev gul/orange/beige (att jag aldrig lär mig att inte färga håret själv)..kommer någon att nysa i mitt öppna sår..hmm, ja många tankar snurrar runt för tillfället :)

Nää, nu ska jag duscha, borsta tänderna, se en film o sen försöka sova. Jag blir väckt 06.00 imorgon med frukost på sängen..jaa, en kopp te o ett glas äpplejuice..sen ska jag duscha igen o sen får jag en tablett o vänta på att köras in på operation..mellan 8-9 nångång. Sen kommer jag inte tillbaka till rummet o datorn förrän på tisdag! Så tills dess får ni ha det så bra o jag ska försöka blogga lite under veckan..dock får ni nog ta inläggen med en nypa salt, jag kanske är drogad (åhh va skönt att kunna skylla på det)

Till alla er på Otto Bock: I'll be back :)

Kram kram

Mobiltelefon..

Har nu landat på "mitt rum" i Strängnäs..fick rummet med mitt turnummer, det känns tryggt :)
Just nu ligger jag o funderar på hur farligt det egentligen är att ha mobiltelefonen påslagen..man har ju hört skräckhistorier om att respiratorer slutar fungera o så. Hmm, törs jag slå på min mobil här eller dör gubben i rummet bredvid?? Om det är så känsligt skulle inte jag vilja att någon använde sin mobil..tänk om jag ligger på operationsbordet med sönderskuren rygg så piper det i läkarens byxficka..hujedamig, han har glömt bort sin mobil..alla appparater slutar fungera, jag får problem att andas men inte ens respiratorn funkar!!! HJÄÄÄÄLP!!! 

Nja, riktigt så illa är det nog inte. Jag ska nog kolla min telefon då o då o så håller jag tummarna för att gubben i rummet bredvid inte behöver trycka på akutknappen...o skulle han behöva göra det så har jag ingen aaaaning om varför hans maskin slutade fungera...jag får skylla på städaren...

Bloggen fick vila igår..

Igår var en hektiskt dag o jag bestämde mig för att vara med familjen o inte ens öppna dator på hela dagen..helt otroligt för att vara mig, tror faktiskt inte att det har hänt tidigare :) Det spelar ingen roll vart vi är i världen så letar jag, likt en knarkhund, upp en dator eller ett Internetcafé!

Igår började jag med att snurra runt med Andrea (underbar vän) på stan o o köpte en del grejer jag behöver nästa vecka..det är ju jätteviktigt(!?) att ha en ny morgonrock, ny hudkräm o.s.v. när man ligger på sjukan...hmm... En av de viktigaste grejerna jag köpte var ett mobilt bredband, nu kan jag ligga uppkopplad i Strängnäs oxå :)

Sen var det det dags för sonens fotbollsmatch..brr..svinkallt trots att vi satt på ett liggunderlag o hade filt med oss (det är kanske lite pensionärsvarning på att ha sånt "kit" med sig men hellre det är att frysa :) På kvällen hade vi goda vänner på besök o vi grillade..mumsfillibabba!!!

Jag lovade ju i fredags att lägga ut en bild på skruvarna..här är de, i skaplig naturlig storlek:
De
Jorå, så 4-6 såna rackare kommer jag ha i ryggen i morgon...

Fredagen i Strängnäs

Spenderade hela fredagen på Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs. De tog prover o kollade hur jag mådde förövrigt..o hör o häpna: Jag är alldeles frisk!!! Inte en gnutta tokig eller märklig..hmm..fast det kanske inte var det de kollade när jag tänker efter...

Kompletterar med ett inlägg i morgon med några foton, bl.a på skruvarna..jaa, inte mina skruvar men jag fotade några skruvar som en kvinna hade opererat bort o skulle ta med sig hem. Undrar om hon trodde att jag var ett mobidt psykfall när jag frågade om jag kunde få fotografera dem..hahaha.. Hon var iaf jättetrevlig o hade 30(!) skruvar inopererade i kroppen efter en bilolycka. Hon var vid otroligt gott mod o fick mig att asgarva (trots att det gör jävligt ont att skratta) flera gånger med sin bizarra humor (precis en tjej i min stil)..synd att hon blir utskriven i morgon så hon ligger inte kvar när jag kommer tillbaka, skulle behöva någon att skratta med nästa vecka..men jag kanske kan "klistra" mig fast på någon annan då!? Hon tyckte att det kunde vara lite väl tyst på avdelningen..hmm..men det blir nog skillnad när mitt hästgarv ekar mellan väggarna :) Jaa, förmodligen skrattar jag inte de första dagarna efter operationen men sen ska jag ta igen det!

Nä ska jag sova..jag svamlar ju bara i inlägget..sorry, måste bero på morfinet :)

God natt mina vänner!
Hur ska det gå?
Man får inte använda hårspray o man ska ha sköna bekväma kläder o tofflor med sig..jaa, det blir nog bra det här...

Award :)

Jag fick en Glad-award idag..min första..guu va kul!! Från underbara, roliga Maison Grey
Man ska skriva fem saker som gör en glad och skicka awarden vidare till fem andra bloggare!
 
Här kommer fem saker som gör mig glad!

1. Min familj
2. Bloggvänner..en helt ny värld har öppnat sig :)
3. Semlor..får mig alltid på bra humör 
4. Ett leende..ett vänligt leende gör mig varm inombords
5. Årets första snö..jag kan sitta i timmar o bara titta o njuta

Jag skickar den vidare till:
1. Johnsmamma
2. Spinning Head
3. Reneemari
4. Livetivillavillekulla
5. Ama de casa

Hoppas att jag har gjort allt rätt..annars får ni gärna rätta mig :)

Kram kram


Steloperation..snaaart...

Urk, idag har det varit en omtumlande dag. Eftersom jag sedan två veckor är sjukskriven halvtid så jobbar jag vanligtvis förmiddagar men idag skulle min avdelning på kurs så jag jobbade eftermiddag för att täcka upp när de var borta. Då ringde telefonen o det var från ryggkliniken i Strängnäs, jag ska bli opererad redan på MÅNDAG!! Herregud det var snabba ryck..jag träffade ju kirurgen i tisdags o nu ska jag helt plötsligt bli inlagd imorgon! Ska dit imorgon för inskrivning, ta blodprover, träffa kirurgen, narkosläkaren, sjuksköterskor m.m. sedan får jag permis över helgen o ska in på söndag kväll igen.

När jag lagt på telefon så började det susa i skallen o jag mådde illa o ringde min man..som genast började tänka praktiskt...haha..jag var som ett nervvrak o han började prata om att vår ena bil är på lagning..hahaha!! Försökte avbryta honom i hans praktiska tänk genom att säga: "Ursäkta Björn men jag kommer kräks snart o kan inte prata mer med dig nu"..han blev tyst en stund o jag kan ge mig tusan på att han fortfarande funderade på om Likbilen klarar en resa tur & retur Strängnäs för han sa bara "Vi löser det där med bil"..sen la vi på **asgarv** Jag gick till mina kollegor o fick stöd istället :)

Nåja, det är bra att operation är snart o det första jag ska göra är jag vaknar upp är att vicka på tårna..

Kram på er där ute :)

Vad man ska bli när man blir stor..

När mina barn var riktigt små så frågade jag dem vad de ville blir när de blir stora. Sonen blev jätteivrig o förklarade att han minsann skulle bli brandstege..ehh..jag frågade om han ville bli brandman men nää, han skulle bli brandstege??!! När jag sedan pedagogiskt förklarade att man inte kan bli ett "dött ting" funderade han en stund o sa sedan att då skulle han bli POLISHUND..hahaha..då funderade jag på om allt stod riktigt rätt till hos min lille prins! 
Min kloka snygga son som brandstege..han är alltså stegen!

Nu hade tvillingsyster suttit bredvid o skrattat åt sin korkade brorsa, suckat när han inte förstod att han inte kunde bli brandstege - o säger helt överlägset "Jag ska i alla fall bli indian o bo i skogen"...
Min kloka snygga dotter som indiantjej...

Funderade då på om det verkligen var mina barn, någon måste ha bytt ut dem på BB o tagit mina smarta kloka barn med sig....

82 miljoner..åhh

Jag skulle gärna var den "barnfamilj i Norrköping" som vann 82 miljoner på Lotto i lördags..tyvärr visade sig att jag inte ens hade tre rätt..för spelar på Lotto det gör jag!

Om jag vann så mycket pengar skulle jag direkt boka om till första klass biljetter till New York..jag skulle ringa upp Strängnäs o säga att jag donerar pengar om de opererar mig nästa vecka..jag skulle gå o köpa mig en Toyota Aygo kontant o kanske skulle även mannen få en ny bil (men han skulle väl behålla Likbilen..mutter mutter..)..jag skulle köpa mig ett hus på underbara underbara Menorca..jag skulle...nää, nu får jag sluta drömma..det var ju inte jag som vann :(
Vem vill inte bada i pengar?

Konst..som förbryllar..o suktar

När jag satt i väntrummet o studerade den konst som var upphängd på väggarna kom jag att tänka på att det mesta av den konst som finns på sjukhus ser förskräcklig ut..varför?? Är det jag som inte förstår mig på "riktig" konst (vilket jag har svårt att tänka mig, JAG kan väl inte ha fel smak :)??

Jag frågade min man om han tyckte att den stora tavlan var snygg men han grimaserade bara (jag hoppas att det var för tavlan o inte av den anledningen att han tyckte det var trist att följa med på läkarbesöket)..o vi har väldigt olik smak när det gäller konst - jag gillar modern, abstrakt konst med mycket röd färg i o han gillar feta oljemålningar med skog o sjöar så hemma hos oss försöker jag sakta "städa" bort hans tavlor..haha..nää, det gör jag ju inte.såå elak är jag inte..än.. :)

Nåja, här är en bild på en del av målning som jag studerade..varför har hon så många ögon??

o varför i hela friden har hon chokladkakan Tarragona som näsa??
Mmm..gott...eller??

Nää, nu blir jag godissugen..ska nog gå o lägga mig o drömma om Kalle o chokladfabriken..helst om Johnny Depp..men herregud va är det jag skriver?!? Tänk vad ett besök på ryggkliniken kan göra...

Ryggkliniken i Strängnäs

Så, nu är jag äntligen hemma igen efter besöket hos "min" kirurg i Strängnäs! Det visade sig vara en ung kille (tror jag..jaa, jag vet ju att han var kille o TROR att han är ung) med humor..precis min stil!! Han gick igenom hur operationen kommer att gå till o visade var skadorna sitter på de där konstgjorda ryggraderna de har (inte skadorna på de konstgjorda ryggarna utan på mig..guu va snurrigt det blir..skyller på morfinet)..han böjde min kropp så huvudet kändes som om det skulle sprängas av smärta o drog i mina fötter :)

Fick inget klart besked när operationen blir men han skulle sätta prio på mig eftersom en stor nerv ligger i kläm o påverkar hela vänstersidan..till det sämre..mycket sämre o mycket ont! Sedan tyckte han att min morfindos är för låg?!? Jag vägrar gå upp till högre dos, blir ju bra tokig av de jag äter nu. Så jag ska vila lite mer istället..vilket inte känns helt fel när jag tänker efter...

Min man var med, vilket han tyckte att han inte behövde eftersom jag "bara" skulle träffa läkaren, men jag är glad att han följde med o jag hoppas att han fick ut lite av besöket han oxå..om inget annat för att vara stöd för mig. För nu ligger jag i soffan, fryser inombords, har huvudvärk o känner mig helt urlakad efter läkarbesöket..usch, jag tycker att det är såå jobbigt att träffa läkare o jag var riktigt nervös inför den här dagen o jag kommer säkert vara ännu värre innan operationen! Nåja, nu är det gjort o nu ska jag ta mig en kopp te o koppla av med pizza till middag :))
Trötter

Lycka till Barbro!
Fick oxå ett inlägg från Barbro som ska genomgå en steloperation på torsdag! Tänk vad coolt det är med sociala medier o vilka kontakter man får. Jag "träffade" ju underbara Gun genom samma sätt o det är så skönt att kunna bolla sina tankar ang. operationen med någon som gått igenom/ska gå igenom samma sak. Läs Guns blogg oavsett om du ska stelopereras eller inte..den är riktigt bra :)

Kram kram

Snart badsäsong

Idag var jag sällskap till dottern som ville köpa en ny snygg bikini till sommaren. Jag skulle oxå behöva en ny men aldrig i livet att jag går in i ett provrum o ser mig själv, slapp-rumpa, häng-tits o blekfet svullen mage i lysrörsbelysning..tror att jag skulle spräcka varenda spegel i provrummet faktiskt :) Det är skillnad på en smal, söt, lite lätt solbränd dotter på 17 år o mig. O jag är inte ett dugg avis faktiskt...nää, inte ett dugg...hmm..ehh..

Livsfarligt ställe..

Skrev ju igår om att jag är livrädd att bli mördad i skogen o har tidigare på alla sätt undvikit att bege mig ut i skogen av den anledningen. För ca. 1½ år sedan köpte vi land o i direkt anslutning ligger en underbar trollskog fylld med svamp..o kryp..o älg..o mördare kanske, ja inte vet jag..

Förra sommaren upptäckte jag att jag ÄLSKAR att plocka svamp..trots att jag tycker att det är skitäckligt att äta så blir jag som ett litet barn på julafton när jag hittar svamp..helst de där gula, jättefina kantarellerna! Så, förra sommaren köpte jag en svampbok o gav mig tusan på att hitta mängder av svamp..till min man, den enda i familjen som äter svamp :)

Nu är det ju så att jag är livrädd att bli mördad i skogen..o som Jess - livrädd att hitta ett lik! För självklart svämmar ju hela skogen över av gamla lik som ligger överallt...hmm...?!

Sen är jag ju även rädd för att springa på en älg..för nu har ju en kvinna blivit dödad av en älg har det visats sig (tragisk händelse). Så när jag går i skogen brukar jag ha musik på min mobil så eventuella aggressiva älgar springer iväg..men samtidigt när jag har musik på mobilen så KAN ju faktiskt potentiella mördare som smyger omkring i skogen enbart för att hitta någon att mörda, lokalisera var jag är just igenom musiken..åhh, det blir lite av ett moment 22 av det hela nu!

Jag försökte en gång ta med min man ut i skogen som stöd men det slutade med att en liten fästingrackare tyckte att mannen såg god o smaskig ut o satt sig i ljumsken på honom..o som tack för det blod han fick så lämnade han kvar en märklig svullnad..som sedan växte o växte..sedan bildades det små "gångar" i den där svullnaden o då gick mannen till farbror Doktorn! Som konstaterade att det var inte borrelia utan någon sjukdom från ett värddjur som fästingidioten hade suttit på. Vilket resulterade i att mannen fick äta penicillin i 30 dagar o fortfarande har ett märke kvar i ljumsken..tack så mycket fästingjävel för nu vägrar mannen gå i skogen mer!! (bild på mannens ljumske finns i förra inlägget, det var i början av svullnaden) 

Nu i sommar ska jag försöka övervinna min fobi..om jag inte hittar ett lik vill säga..

Åhh så fina :)

Sommaren

Men var har solen tagit vägen?? Jag längtar efter sommaren trots att jag nog egentligen är mer av en vintermänniska..jag älskar snön!! Men nu när det börjar bli lite varmare ser jag fram emot att:

åka till landet
 
åka vattenskidor..dock inte jag, jag ska ju stelopereras :(
Evelina på vattenskidor
fånga små grodor (inne på Guns grodtema :)
Liten söt groda
plocka svamp..trots att jag egentligen är livrädd för att bli mördad(?!) i skogen o att jag faktiskt inte äter svamp

har man riktigt (o)tur så får man en fästing på låret o sedan en sjukdom från någon av fästingens värd-djur oxå..
Ena rackare att ställa till skada de små äckliga fästingarna

Nu ska jag ta en promenad o hoppas att jag inte blåser bort eller får ett träd i skallen..hujedamig va det blåser ute!!


Lunchtime

Slutade jobbet vid 12.30 o skulle åka o hämta hem lite lunch, bestämde mig för att hämta Mr Bombay inne i stan! När jag sitter i bilkö ser jag plötsligt att bilen framför mig får en hel drös med avspärrningsgaller över sin bil, byggare har spärrat av vägen lite o tydligen fuskat liiite med gallret!

Som den omtänksamma empatiska människa jag är satt jag inte alls o skrattade högt i bilen (moahaha)..inte heller tog jag fram mobilen för att ta kort...
Oups..vad ligger på bilen?
..det man inte riktigt ser på bilden är att det ligger ett helt staket på hans motorhuv..o sen vågade jag inte ta mer kort för en ursinnig man hoppade ur o skrek som besatt. Själv ringde jag till mannen o berättade allt, varpå han glatt sa: "Ja, där ser du, Likbilen kommer att klara ett kärnvapenkrig"..mutter mutter..nu blev jag sur att det inte var vår bil som fick gallret på sig!!

Nåja, åkte vidare för nu var jag riktigt hungrig. Kom fram till det som brukar vara en trevlig ingång o nu såg det ut så här..
Hmm, var är ingången?
..men VAR är ingången..är det det lilla hålet med byggjobbare o en skylift precis ovanför?? Ska jag verkligen riskera livet för Mr Bombay?? För mat är jag villig att riskera livet så jag tog risken!

Nu är jag hemma o ska precis sätta mig att äta, häller upp maten på en tallrik..
Mmm, wok...?!?
..men VAD har hänt med Mr Bombay?? Det ser inte ut som det smakar..hoppas jag?!
Självklart dricker jag inte coca-cola till maten heller..host host...

Risk att bli träningsnarkoman??

Var o tränade förut..jag är så fascinerad (läs: avundsjuk) på alla som kan åka till ett gym, ställa in motionscykel eller löpband på 30 min o ge järnet!! Själv sätter jag mig på den cykel som känns mest skonsam för ryggen (bekvämast att sitta i, typ som att sitta på en stol)..sen ställer jag in ett tufft program (ehh, det lättaste) o börjar trampa...herregud, vad det är jobbigt tänker jag efter 1 min o sneglar på de andra hurtbullarna bredvid mig som svettas på deras löpband. Då börjar jag maska..jag fattar inte varför jag börjar maska för det är ju ingen annan som bryr sig hur jag tränar..jag blir som besatt av den där displayen som hånfullt talar om hur länge man har cyklat, hur mycket (lite i mitt fall) man har förbränt o då sänker jag motståndet o trampar saktare..det måste vara något i mitt huvud som inte stämmer..undrar om de kan åtgärda det oxå samtidigt som steloperationen?!
Såja, nu har jag trampat färdigt för idag..duktiga jag förbrände 25 kalorier!


Efter träningen gick jag hem (ja, ni läste rätt..latmasken GICK hem..tar ca 25 min) Vid ett övergångställe hittade jag ett par skor..vad synd att de var för stora, det var ju ändå Ecco..
Oups, vems skor?












Mannen ringde o sa att vi ska äta hamburgare ikväll så jag skulle gå förbi affären o köpa hamburgerbröd...
      Nyttigt nyttigt          Gor tårta..tror jag...                  
..här stötte jag på patrull direkt..en intressekonflikt..tårtan var väldigt god..ehh, såg väldigt god ut menar jag...

När jag kom hem o tog av mig mina nya dyra hörlurar gick de sönder..arrghhh....så nu sitter jag i soffan, sur o bitter o äter Almondy..näää, äpplen menar jag...jag har ju ändå 25 kalorier att ta igen!
%&¤/# hörlurar                      


Mums..men vart??

Idag såg jag den här skylten. Tänkte: åhh va bra o billigt o dessutom får man tydligen frukt oxå..började kolla efter pizzerian men såg ingen?!

Så, i Norrköping får man pizza, dricka o en nyttig frukt på en hemlig pizzeria..vad spännande..om man hittar dit vill säga..undrar om jag ska gå in på däckfirman eller statoil som ligger där o fråga?!?

Mums med pizza..men var??


Träffa kirurgen

På tisdag 20/4 ska jag träffa kirurgen, på Ryggkliniken i Strängnäs, som ska in o karva i min rygg..ska bli skönt att träffa honom men jag har en klump i magen eftersom det innebär att operation är nära..gulp gulp!!

Har läst att jag kanske behöver liggande transport hem efter operationen o idag på jobbet diskuterade vi om det är ok att bädda bagaget på Likbilen o ligga där under de 2-2,5 timmar det tar att åka hem?!? Hmm, men jag bör nog inte nämna Likbilen överhuvudtaget..det låter lite väl bizarrt va?! 

Varning

Idag när dottern kom hem efter skolan låg jag i solstolen på altanen o hörde ett "Men herregud" från henne..när jag kikade upp så stod hon o stirrade..på mina håriga ben..
Vadå, det har ju varit vinter o då rakar i alla fall inte jag benen..vilket innebär extremt många o långa iofs ganska ljusa hår på hela underbenen! Dottern är en redig tjej som erbjöd sin mamma en typ vaxning som man sprayar på..så nu är benen fina o lena igen!

VARNING - känsliga tittare bör inte se detta :)

Håriga ben


Målet efter operationen

Nu har vi äntligen bokat vår resa till New York!! Vi åker den 24:e sept, vilket kommer bli ungefär 4 mån efter min operation. Jag litar helt på Gun att det inte ska vara några problem då :) Vi stannar 8 nätter o nu jäklar ska jag träna träna träna o träna så jag är fit for fight! Hmm, hoppas barnen får ledigt från skolan..annars har vi två platser över om nån vill med...

Empire state building..

o Frihetsgudinnan... :)
Frihetsgudinnan

Se upp i trafiken

Idag har jag varit ytterst nära att köra över en äldre man (gubbe) som skenade (masade) rakt över gatan utan att ens kolla om det kom bilar..o inte gick gubben på ett övergångsställe heller..igår hände nästan exakt samma sak men då var det en kvinna o hennes hund som höll på att mosas under Likbilen. Tro mig, Likbilen är som ett stort ufo-moderskepp o inte så lätt att bromsa in minsann! Hmm, för inte kan det bero på hur jag kör inte..lugn o beskedlig som jag är i trafiken....

Nästa gång jag håller på att köra över någon (inte för att jag planerar något sånt) som traskar rakt ut på gatan utan att se sig för så ska jag minsann säga ett par väl valda ord..hmm, fast då måste jag ju veva ner fönstret på Likbilen..hmm..o det är ju nästan omöjligt att göra så även en knackig person med rollator hinner försvinna innan jag ens fått ner fönstret så pass att jag kan ropa ut genom springan..nää, jag får nog sitta o svära för mig själv i bilen..eller köpa en Toyota Aygo :)


Ur en dotters perspektiv

Har precis kommit hem från gymmet med mammi. På premiärrutten med stavarna blev vi båda fascinerade över hur illa hon faktiskt gick med hennes två pinnar. Jag talar nog för de flesta som såg henne när jag säger att den där tjejen med låren smala som baconremsor och hennes vickande rumpa inte gjorde henne speciellt attraktiv. När det sedan åkte förbi en tant på cirkus 80 år i en röd bil och skrattade lite åt mammas gångsätt, så förstod hon väl på någon nivå hur illa det måste ha sett ut. Vi fortsatte våran vandring mot gymmet och efter ett tag blev hon trött, gav upp med andra ord.

Mitt förslag att ha en semla på pakethållaren på min cykel och cykla framför henne hela vägen skulle nog ha fått henne lite mer peppad. Hon ratade dessvärre förslaget. När vi ÄNTLIGEN hade kommit fram till gymmet började vi träna och jag är faktiskt imponerad när jag såg vilka vikter hon använde sig av vid benövningar, hela 1-2kg. Jag har varit ute och gått med henne några gånger tidigare när jag bett henne göra utfallssteg. Det kan ha varit bland det roligaste jag har sett när det gäller henne, och jag har sett/hört mycket. Hennes lårmuskler heter inte duga.

MEN när allt kommer kring så lagar hon faktiskt goda måltider (pytt i panna, varma mackor och köttbullar), skjutsar och hämtar oss vart vi än är och hennes förhållningssätt till bakelser är bara underbara.
The one and only Heidi liksom. Bästa mammisen!

/ Evelina




Träning

Nu ska jag ta mina nyinköpta stavar o gå o träna. Har oxå övertalat min dotter, som ljuger o säger att hon jättegärna vill träna, att följa med till gymmet...


Nya stavarna..hmm, vad gör chipspåsen i bakgrunden..det är nog dotterns... :)

 

Bilar

Vi har två bilar, en Volvo-kombi modell jättegammal, rostig, svart som kallas "Likbilen" sen har vi en röd Volvo-kombi modell lite bättre. Jag tycker att det är helt onödigt med två stora bilar o vill gärna ha en liten bil..har tittat på en Toyota Aygo ett tag nu o nästan fått min man till att skrota Likbilen..hmm, tills dess att Likbilen gick sönder o han lagade den igen..suck!! Nu verkade iaf någon där uppe vara på min sida, en annan bil körde in i Likbilens bakdel när mannen var på väg till jobbet..han skadades inte men bilen dog på studs!

Tro nu inte att den ska skrotas..nää, för den ska lagas?! Men under tiden får vi en hyrbil o gissa vad det var för bil vi fick hämta ut..en TOYOTA AYGO!! :) Underbart o jag ser det som ett tecken att det är dags att byta bil!!

Men idag ringde bilreparatören o sa att Volvon fungerar igen :( Dumma dumma reparatör..jag som äntligen trodde att vi skulle slippa Likbilen!!

Jag har iaf tagit ett kort på den diskreta, härliga lilla hyrbil vi har haft över helgen..o en glad förare :)
 




Gun - en pärla, Hörni!

Tack Gun :)
Jag är glad att jag hittade din blogg i cyberrymden, dina inlägg får mig att skratta o du har gett mig många svar angående både blogg o steloperation! För er som inte vet vem Gun är så läs hennes blogg Hörni!

Idag har jag inte haft tid att öppna datorn förrän nu, vi har fått gäster från England som invaderat vårt hus med skratt o engelskt te (för svenskt te duger inte o av någon märklig anledning tar de med sig runt 2 kg te varje gång de är här..vilket är runt 3-4 ggr/år..så vill ni ha engelskt te så har jag snart ett lager som räcker för hela Götaland :) 

Engelskt te
Engelskt te, den här gången stannar gästerna två nätter...
Mannens snusdosa tog jag med som jämförelse :)

Mitt i natta

Hmm, ligger här på soffan med en märklig känsla. Jag är jättetrött i kroppen men pigg i huvudet o kan inte sova..det är det där jäkla morfinet som spelar mig spratt!! Har nu gått över till 2 tabletter/dag o morfinet är långverkande (12 tim/tablett)..av det får jag: huvudvärk, märklig trötthet i kroppen men pigghet i knoppen, illamående o märkliga obehagliga drömmar (när jag väl somnar)..tackar tackar..!!

Är så trött på min rygg, det ska bli skönt att få till steloperationen snart! Felen i min rygg är spondylolys, spinal stenos o subluxation av/i kotpelaren. Tycker ändå att jag är på rätt bra humör den mesta tiden men vissa stunder (som när man inte kan somna) känns det rätt trist!

Nåja, nu ska jag försöka locka hit John Blund igen..får väl försöka locka med det som är kvar av påskgodiset..mums mums..hmm, men det kanske är allt socker som gör att jag inte kan somna förresten :)

God natt nu..tror jag...

Sociala "träningskompisar"

Idag när jag var på gymmet började jag prata med en kvinna som efter ett besvärligt diskbråck (för ett par år sedan) började träna regelbundet..det som var lite häftigt i hennes berättelse var att hon sa att som en sporre för att träna hade hon satt upp ett mål: en resa till New York!

Jag vet ju att jag ska steloperera ryggen innan sommaren o har bokat en resa till just New York i höst som en morot att träna efter operationen (o innan oxå)!! Tänk vilket märkligt sammanträffande!

Min man säger bara att jag är översocial o ska prata med alla jag träffar..men jag tycker ju att det är härligt med människor :))

Träning..o chips

Idag har jag varit jätteduktig o tränat men nu blir jag utskrattad av sonen..hmm..
Vad är det för fel att direkt efter träningen lägga sig i soffan o sticka in handen i en chipspåse?? Man förbränner väl en del även efter träningen va...hahaha...

Nää, nu ska jag snart skjutsa sonen till en kompis..ska bara äta lite mer chips först...mmmm.....undrar om det finns coca-cola i kylen oxå..jag tyckte även att jag såg en chokladkaka där... :-)

Vuxenkompis

Idag slutade jag jobbet vid lunch, åkte sedan o hämtade Patrik. Patrik är 38 år o har Down syndrom, jag har varit hans "vuxenkompis" i snart 8 år. Idag åkte vi o handlade presenter till ett dop han ska på imorgon och sen passade vi på att göra en grej vi båda är väldigt svaga för..nämligen fika..mums!!


Haha..felskickade sms är kul att läsa

Det här felskickade sms´et har jag skrattat högt åt på felsms.com! Stackars grabb!!

Till: Mamma
Sms: Nu är du påkommen. Jag hittade din dildo :) Snuskmaja.
Svar: Gillar inte att du rotar i mina lådor. Men nu är det som det är och jag har en sån men jag är inte ensam om det och det är inget konstigt.

Förklaring: Skickade till min mamma istället för min tjej. Jag skulle aldrig gissa att mamma hade en dildo. Det blev en konstig stämning hemma några dagar efter.

Min läkare

Min läkare på Skarptorps vårdcentral, Doktor Masreliez, är en helt underbar tjej..empatisk, omtänksam, rakt på sak o ärlig..den kvinnan borde alla ha som husläkare!! Idag förklarade hon återigen vad det är i min rygg som är "trasigt", hon förklarade återigen vad alla knepiga medicinska ord betydet o hon gick igenom hur hon tror att operationen kommer att gå till. Hon har dessutom ringt hem till mig en kväll för att fråga hur jag mår..det är service!! I LOVE HER 

Tvillingar men ändå olika

En liten rekflektion på hur olika ens 17-åriga barn kan reagera på att deras mamma bloggar.

När jag berättade för min dotter att jag har börjat blogga sa hon: "Åhh, va coolt!"
När jag berättade samma sak för min son sa han: "Åh fy f*n va pinsamt!"

Tack Eve :)
Fyy Robin :)

Mmm..

Det här är mitt "knark", jag bara inte kan sluta äta parmesan när jag väl börjar!! Jag smyger omkring o skär små (stora) bitar när jag tror att ingen ser. Sen att resten av familjen märker att det bara är en pyttepytteliten bit kvar nästa gång vi äter pasta tänker jag inte på men nu har min man börjat köpa JÄTTESTORA ostar :)

Mums mums

AJ..på många sätt o Försäkringskassan

Idag är det många AJ:
Aj för ryggen som har mått bra i helgen men som idag återigen har suttit framför datorn på jobbet i många timmar..det är dubbelAJ som gäller..
Aj för att ringa till Försäkringskassan..
Aj för inkompetent personal på Försäkringskassan som får förtroende att svara på frågor via telefonen..

Jag som aldrig varit sjukskriven någon längre period (förutom några månader innan jag fick barn för över 17 år sedan) hade två, som jag tyckte, lätta frågor:
När skickar man in sitt läkarintyg o hur lång tid tar det innan pengarna betalas ut (man har ju hört skräckhistorier om folk som inte fått pengar på flera månader).

När jag ringer börjar jag med att hamna på plats 397 (jag ljuger inte utan det är helt sant)..en vänlig röst meddelar att det är 23 personer som jobbar just nu..hmm..redan här borde jag ha gett upp egentligen! Jag kan även meddela att jag sedan fastnade på plats 294 i över 20 minuter!! Jag ringde upp vid 13.45, vid kl 14.30 har vi fika på jobbet, där satt jag 15 min medan min telefon låg kvar på rummet, påslagen o fortfarande i kö..när klockan närmade sig 15.30 hade jag kommit ner till plats 123..hahaha..då började jag fundera om NÄR man egentligen ska ringa till FK för att hinna fram innan de stänger växeln!?!

Strax efter 16 får jag iaf hjälp..av en kvinna som förmodligen hade ätit några svampar med avslappnande o irrationella biverkningar till lunch, för så konstiga svar ska man inte få på mina frågor. Jag var sedan i stort sett tvungen att prata s a k t a o kortfattat för att få henne att förstå vad jag ville ha svar på..arrghhh..

Först ska man alltså sitta i kö i över 2 timmar för att sedan få prata med nån som verkar kunna lika mycket om FK regler som min grannes hund kan!! Tror dessutom att jag hade haft roligare med grannens hund..

Så här lät en förkortad version av vårt samtal:

Jag: Hej, jag undrar när man ska skicka in läkarintyget för sin sjukskrivning. Jag ska steloperera ryggen snart och kommer först att ev. gå ner till halvtid innan operationen.
FK: (släpigt) Jobbar ju halvtid?
Jag: ?? Nää?!? Heltid.
FK: Jaha
Jag: Jaa..
FK: Då har du först en hel karensdag..
Jag: Mmm, förstår det. Om jag blir halvtids sjukskriven, gäller en hel karensdag då oxå?
FK: Jaa, hmm.. (tystnad) det är lite svårt att förklara... (tystnad)
Jag: (väntar lite) Vad är svårt att förklara? När jag ska skicka in läkarintyget eller karensdagen?
FK: (tystnad)
Jag: Hallå
FK: Jaa?
Jag: Ehh.. (här tänker jag att det är nog bättre att läsa vad som står på webben)..behöver jag skicka in några mer papper, typ lönespec?
FK: Ja, o de papper du har fått.
Jag: Vilka papper..läkarintyget?
FK: Nää, de du ska fylla i..efter att ditt företag sjukanmält dig.
Jag: Jaha, ska de sjukanmäla mig oxå? (tänk nu på att sist jag använde FK var för över 17 år sedan när jag fick barn)
FK: Men, de betalar ju ut dina första 14 dagar (djup suck)
Jag: Ok, när jag sedan skickat in alla papper, hur lång tid tar det innan man får första utbetalningen?
FK: Jaaa (släpigt) ibland går det fort o ibland (lång tystnad) tar det tid..
Jag: Ok, vad är fort o vad är lång tid?
FK: Det är lag på 30 dagar (piggnar till lite)
Jag: 30 dagar efter vadå? Sjukskrivningens början eller när alla papper är inne?
FK: Handläggningen är 30 dagar (irriterat) om du är berättigad till sjukpenning alltså (tystnad)
Jag: Ok, o sen tar det..hur lång tid till utbetalning då (nu börjar jag tro att jag är med i dolda kameran)
Jag: Hallå..(efter en stund)
FK: Det vet man inte..

Jaa, så här försökte vi konversera ganska lång tid..behöver jag säga att jag var ytterst irriterad..t.o.m SJ har bättre service! Hahaha..jag håll mig lugn men herregud!!! Jag tror jag förstår ungefär vad hon menade men hon var verkligen inte rätt kvinna på rätt plats!! Stackar stackars alla sjukskrivna!!

Träning

Jag spelade handboll (med något uppehåll när jag fick barn) tills jag var runt 28..sen har jag försökt o försökt att komma igång med någon träning igen. Jag har köpt otaliga träningskort på olika ställen, jag har försökt att både jogga (självdör nästan efter bara 20 meter) o gå promenader men sanningen är att jag tycker att det är skittråkigt..dessutom blir jag alltid sjuk när jag tränar..jaa, det kan vara psykiskt jag vet! Så med åren har jag tränat mycket mindre men ätit en del mer..hmm..så nu innan operation så bestämde jag mig för att ge träning en chans till!

Nu har jag köpt ett kort på ett gym där ägarna är sjukgymnaster, jag har varit där o fått ett speciellt schema för min rygg o äntligen känns det faktiskt ganska bra att gå o träna..en annan fördel är att det ligger ca 20 minuter från där jag bor så jag GÅR dit..duktiga jag :)

Jag har gett mig f*n på att vi ska till New York i slutet av september o jag tror att min operation blir under maj så jag ska träna o promenera som en tok o hålla tummarna på att det inte blir några komplikationer under läkningen!
De papper jag fyllt i är nu oxå skickade till Ryggkliniken i Strängnäs o jag hoppas att jag får svar redan under nästa vecka om när operation blir av.

New York

Skön söndag

Idag har vi varit ute o kollat till sommarstugan..sist vi var där så var det meterhögt med snö, nu var jag livrädd att det skulle vara fullt med fågelskådare på plats för att spana in alla exotiska fåglar som slagit läger på vår tomt..eller snarare vid sjön som måste ha skapats på vår tomt när all snö smält....

Det var varken sjö eller fågelskådare på vårt ställe som tur var :)
Däremot så är det tur att "stora" huset inte står direkt på marken för under huset där vi förvarar bl.a. gräsklipparen var det ca 20 cm vatten!! Nåja, MrB fick fixa i ordning det o under tiden satt jag i en stol på altanen o solade..ibland är det bra med trasig rygg :)

Igår hade vi vänner på middag o eftersom jag är totalt värdelös på att laga mat o lämpligt nog har gift mig med en kock så fick han laga maten o jag fixade efterrätten..tobleronemousse med hallon/blåbär..hmm, det var gott men mitt resultat såg inte ut som det som var på kort med receptet i tidningen.

Tobleronemousse i NT    
Bild i tidningen                                              


Min tobleronemousse
Mitt resultat..hmm, tror jag missuppfattade det där med bären..


Blogga går väl sådär..

Hmm, nu ska försöka fixa till bilder till bloggen..jag blir tokig när jag inte får det att fungera!!

Igår var en bra dag annars, tog bara två panodil på hela dagen o jag kände mig riktigt bra i ryggen..tills jag nös på kvällen..aj aj aj!! Vet inte riktigt vad det är men det känns som om något i ryggraden hoppar ur led i vissa rörelser, det hoppas jag bli bättre efter operation! Jag har oxå hämtat ut flera tabletter, lät som en riktig pillertrillare när hon på apoteket började fråga ut mig om mina tabletter..hmm, o ändå är jag väldigt rädd för att ta för mycket smärtstillande o i normala fall äter jag knappt panodil! Men vad ska man säga när man står med morfin, panocod o diklofenak i näven o apotekaren frågar om man äter mycket piller...hahaha.."nää, jag lägger de bara i lådan o sen när jag har ont så går jag o tittar på dem"!?!

Idag har jag gjort tobleronemousse med hallon/blåbärkompott till kvällens gäster...mmmm...me like.

Skärtorsdag

Har nu fått reda på att remiss är skickad till Ryggkliniken i Strängnäs o operation blir innan sommaren som jag har anat. Har varit depp ett tag, vi hade ju planerat New York i sommar o nu blir det sjukskrivning o invalid hela sommaren istället..känns väl sådär kul! Nåja, resan till New York kanske blir till höst istället..suck!!

Idag har jag iaf varit o skaffat träningskort, en snäll sjukgymnast gjorde ett schema åt mig inför operationen o sen tror jag att vi fixar ett nytt efter op...hmm, undrar om jag kommer tycka att hon är lika snäll när hon kör med mig när jag har ont sen?!? :)


RSS 2.0