Musikhjälpen i P3

Jag lyssnar en del på radio o just nu är det Musikhjälpen i P3.

Under en vecka sitter 3 programledare i en glasbur i Malmö, sänder live, tar emot gäster, spelar önskelåtar, har auktioner på olika saker (Zlatans signerade matchtröja gick för 30200 kr) m.m. för att samla ihop pengar för utsatta barn, i temat "Barn är inte till salu".

De berör ämnet på ett riktigt bra sätt o det handlar inte "bara" om barn som blir utsatta för sexuella övergrepp utan oxå t.ex. om hur fattiga barn utnyttjas i den svarta organ-marknaden..hemskt!! Tycker att det är jättebra att de tar upp o samlar in pengar för detta ändamål o jag kommer skänka en extra slant i år..för barnens skull.

Även en liten slant blir mycket om många hjälper till! 


Kalas, kalas o knäck

  • Söndag - kalas, supergulliga systerson fyllde 21 år. Vi var hungriga o ville ha mat men det blev fika..fick honom att lova oss mat nästa gång!
  • Måndag - lyckades "sabba" intranätet på jobbet..lagom svettigt innan backupen gick igenom. Min vikarie var nöjd att det inte var han som hade gjort någonting..jag hade gärna skyllt på honom men stod där med svansen mellan benen o skämdes..o erkände mitt misstag!
  • Måndag - kalas, Patrik fyllde 39 år. Hade köpt en jättefin tröja till honom men den var sådär uppskattad..vad han däremot hoppade i soffan över var dvd'n Sunes jul..hmm..
  • Måndag - gjorde ischoklad..smakar inte alls gott..f*n, hade jag för lite choklad o eller för mycket cocosfett?
  • Tisdag - kokat knäck..lyckades bränna skiten men har ändå lagt upp det i en skål.

Annars är allt bra förutom envis förkylning! Dagarna har bara rusat iväg o jag älskar att baka men har konstaterat att det där med julgodis är nog inte min grej o jag bör inte bli konditor!

Patrik & jag


Det var andra tider..

Jag var 20 år (skulle fylla 21) när jag fick mina tvillingar, vet inte om det beror på åldern eller på att det snart är 18 år sedan men jag upplever att det var HELT annorlunda att få barn då. Mina vänner som skaffar barn idag har en smått hysterisk tillvaro över vad som är rätt eller fel när det gäller allt från blöjor eller ergonomiska nappar till vad ungarna ska äta..eller inte äta!

När mina barn gick på dagis så fick de bjuda på glass eller kakor när de fyllde år, de fick koncentrerad apelsinjuice i sin fil, på somrarna cyklade de iväg till glasskiosken eller gick hem till någon förälder som var hemma o fikade med saft o kakor (självklart med personalen, de fick ju inte gå själva).

Nu menar jag inte att alla barn ska äta massor med sockerprodukter utan jag tycker bara att det ibland går överstyr med allt som ska vara "rätt" för barnen.

Mina fyller som sagt 18 år i januari, de har bra betyg i skolan o sköter sig exemplariskt (vad jag vet), det trots att jag har ett inramat kort på dem när de är ca 1.5 år, sitter i barnvagnen o dricker coca-cola..hahaha..jaa, jag blir oxå påverkad av dagens snack om socker o tycker nu att det var märkligt att de dricker cola..varför gav jag dem inte vatten!?! Nåja, jag skyller på att jag "bara" var 20 år o barnen fick hänga med som på ett snöre :) 


Oväntat o roligt

Idag har jag (o de andra fest-tjejerna) fått Dagens Ros i Norrköpings Tidningar :)


Mannen har ny leksak

Min man har köpt ett Playstation 3!

Jag var tvungen att åka ut en sväng o sa tydligt till honom, inte bara en gång utan flera gånger, att han var tvungen att stoppa in mer ved i öppna spisen..tror ni att det var gjort när jag kom hem?? Nää!!

Jag sa till honom för 20 min sedan att gå ner o kolla till elden o fick till svar: "Snart, jag har bara 5 banor kvar på golfen". Ohh my God, det är väl för sjutton inte så att han går på golfbanan o är med i nån Masters (eller vad det heter)..han sitter ju i soffan o spelar med en datorstyrd gubbe som dessutom går att pausa!!

Undrar när han ska laga mat?? Jag kommer ju att svälta ihjäl om han ska fortsätta så här...suck..kan det vara så illa att JAG måste lära mig hur en spis fungerar?? ;)

Sjuuuk

Igår åt jag mandariner trots att jag är allergisk o inatt vaknade jag o trodde att jag hade fått en fördröjd allergireaktion, kunde knappt andas för min hals var helt igensvullen! Låg o kippade efter andan, försökte väcka min man som bara muttrade att jag var varm..jaha, feber o allergireaktion..skiiitbra..nu ligger jag här o dör o han vaknar inte!

Nåja, det var ingen allergi, "bara" feber o min hals som är helt trasig..gör ont ont ont!!

Är det någon vecka jag inte kan vara sjuk så är det den här veckan, vi släpper en internationell sajt o jag är den som jobbar med det..så det var bara att åka till jobbet o dö på kontoret! Med panodil (o med hjälp av min vikarie) klarade jag av dagen trots helt mosig i huvudet. 

..o imorgon är det dags igen..hmm...så jag ska återgå till sömnläget nu!

Bad taste-festen

Åhh såå kul vi hade i lördags, en otroligt lyckad fest o vi var hemma 03.45!!

Det som är kul med våra fester är att alla alltid går in för de teman vi sätter o jag kan ärligt säga att det inte var någon som hade särskilt snygga kläder. Eftersom jag åkte från min kamera har jag inga bra bilder men jag ska få lite kort från mina vänner. 

Jag hade i alla fall en gammal, glansig, skrynklig joggingtröja med dragkedja, för liten (tajt) grön kjol, röda strumpbyxor med bjällror på (folk trodde att jag sytt dit dem själv men de var faktiskt så när min svärmor köpte dem..nångång på 80-talet) o till det - sexiga vita tennisskor. Sminkade mig a'la 80-tal med grön ögonskugga o stark markerande rouge..såg ut som en transvestit..sämre modell! 

Igår var inte lika kul, hade glömt bort hur dåligt man kan må dagen efter...måste bero på all dans o skratt :) 

Återkommer med bild på mig från festen framöver..tror jag..

Filmsmak

När det gäller filmer så har jag o mannen helt olika smak! Jag gillar drama, historia, romantiska komedier osv. Mannen gillar action, splatter, zombies m.m...men inte zombisar som kan springa för det blir "overkligt" då...hahahaha..precis som om det är verkligt med zombisar överhuvudtaget?!?

Jag såg Svinalängorna igår o har fortfarande inte bestämt mig vad jag tycker...både bra o dålig tror jag..


Bio ikväll

Snart ska jag iväg på bio med en kompis. Han hade fått biljetter till en förhandsvisning av Svinalängorna och frågade först min man men han var inte intresserad så då frågade han mig..jaa, jag var då inte hans förstaval minsann..hrumpf!!!

Nåja, jag tackar inte nej till gratis bio så jag var inte svår att övertala :) 

Jag har inte alls läst boken, vet inte ens vad det är för handling o jag ska inte läsa något om den innan heller så det blir en surprise ikväll! Läser annars ganska mycket böcker men just Svinalängorna har jag varit helt anti emot (fråga mig inte varför)..tror att det är titeln som låter så jäkla töntig o skulle det inte vara för en gratisbiljett så hade jag nog aldrig sett filmen heller, den hade hamnat på min lista på antifilmer..jaa jag är inte principfast..host host..


RSS 2.0