Märkligt..

När man betalar med kort på Internet kommer en verifiering upp. Verifieringen fixar man via sin Internetbank o då måste man skriva en mening som lösenordet är kopplat till. Meningen kan vara vad som helst o är inte på något sett hemligt.

Så när jag betalar via nätet så kommer meningen upp i en ruta o under meningen ska jag skriva lösenordet.

Nu har det visat sig att min man o jag har EXAKT samma mening, vi upptäckte det igår efter ha beställt en fotbollsmatch via nätet..haha..jag hade inte en aning om vad han skrivit för mening o även han tyckte att det var märkligt att vi har skrivit exakt samma sak oberoende av varandra! Snacka om soulmates :)

Olika sätt att komma ur sängen

Imorse vaknade jag av att en geting stor som en gråsparv surrade (dånade) intill mitt öra..hua va fort jag hoppade ut sängen!! Det var nästan som på gamla goda handbollstiden när jag var smidig som en gasell o med en snygg, hastig rörelse stod jag bredvid sängen som om ryggen var helt läkt!

Getingen skickade jag, med hjälp av en bok, till Nangijala..där surrar han nu på ängarna o spanar in några snygga getingtjejer o även kanske Guns humla...

Mors dag

Kan tänka mig att många bloggar innehåller inlägg om Mors dag idag o jag ska inte skilja mig från mängden... Jag har aldrig riktigt "firat" Mors dag, blir lite anti mot allt som är bestämt att firas en viss dag..förutom jul o nyår (eftersom jag är halvtysk så är jag lite kluven på när julafton egentligen är?!).

Här hemma är allt som vanligt idag men jag känner mig nästan tvingad att i alla fall ringa min mamma o säga..jaa..vad.."Grattis på Mors dag"? Åhh jag tycker att det är så töntigt! Jag är en 38-åring tvillingmamma o ska ringa min mamma o gratulera att hon är mamma??

Hemma hos mannens föräldrar är det middag o tårta idag..vad säger jag till svärmor, ska jag säga "Grattis" till henne oxå bara för att hon är mamma men hon är ju inte min mamma?? Usch, jag tycker bara att det blir jobbigt..men mat o tårta är ju alltid trevligt o mina svärföräldrar är världens bästa!

Jag hoppas att mina barn visar att de gillar att jag är deras mamma den dag de tycker att jag är värd det..om det är flera dagar om året blir jag glad men jag ska aldrig tvinga dem att köpa blommor eller presenter o tvinga hit dem på middag bara för att det är Mors dag.

Men det är nog olika i många familjer o för en del kanske det är en jätteviktig dag?!

Sätter in en lite frostig fin ros..vill ju inte vara för negativ :)

Kul kväll..

Nu är mannen på jobbfest, dottern är inte hemma o sonen sitter på sitt rum. Jag frågade om vi kunde gå ut o äta ihop varpå han bara kollade på mig o sa enkelt: Nej!

Så, vad ska man hitta på helt själv en kväll som denna?? Eurovisionschlagern vägrar jag se på när inte Anna är med..det känns som om det roligaste alternativet just nu är att ta en extra kul tablett o sitta o fnissa för mig själv..mutter mutter...


Mmm..lördag

Vilken underbar lördag - väckt med frukost på sängen, hett sex, x-rufs i håret o ryggen är helt läkt..hmm..o så vaknade jag ur drömmen!!

Uppe med tuppen, mannen for iväg på paintball, sonen skulle till samling för fotbollsmatch, dottern sover inte hemma, ryggen värker o jag vill somna om o drömma igen :)

Rygghelvetet

Ursäkta språket men de senaste dagarna har jag inte bara sett ut som skit i håret utan ryggen har varit jävligt dum oxå! Har ju läkt bra hittills men nu ska den börja krångla?! Svullnar o gör ont..undrar om jag har dragit ner på medicin för tidigt eller om jag saknar morfinet..hmm..svårt det där! Eller så är det kanske för att FK ringde o ska själva bedöma min arbetsförmåga trots att jag inte får jobba innan röntgen i augusti?! Nu ska jag äta choklad o deppa..snart är jag nog på topp igen!

Men jag skulle ju bara...

I Norrköping har vi en stooor butik - Candyland - fylld med godis! Jag skulle "bara" köpa en Marabou polka..

...men så var kexchokladen billig, polkachokladen var två för ett bra pris o så är det svårt att plocka lite smågodis, glassen den bara slank med av farten..jaa, allt det här var välbehövligt inför helgen...NOT!!!

Den nakna sanningen

På kvällen när vi går o lägger oss så borstar mannen tänderna, tar av sig linserna o blaskar lite vatten i ansiktet o lägger sig..när han sen vaknar på morgonen så ser han exakt likadan ut som när han somnade (kanske lite mosigare i ansiktet men inte mycket).

Min kvällsrutin ser annorlunda ut..borstar tänderna, tar av mig linserna, tvättar av mig sminket, smörjer in ansiktet med nattkräm, sätter på mig flaskbottenbrillorna som gör att ögonen ser ut som två knappnålar, borstar håret, byter till bekvämare trosor (läs: fula), tar på mig det sexiga nattlinnet (läs: jätte jättefult). Såja, nu är kroppen i sin vanliga position (läs: hänger överallt o osminkad), dax att sova..pust!

På morgonen tar jag på mig flaskbottenbrillorna för att gå på toa o när jag passerar spegeln så: OIIIHHHHHH...VEM  är spöket i spegeln??? Jag ser verkligen förskräcklig ut! Det är ett under att mannen fortfarande kan säga att jag är fin en morgon..


..nja, det kanske är min otroligt charmiga personlighet han menar.. 

ps. jag har hår på båda sidor av huvudet..trots att det inte syns på bilderna :)

Minsann

Hmm...

...det känns som att jag har sovit gott i natt!

Dagens mat

Idag blir det ugnsbakad falukorv med potatismos här hemma. Mannen har fixat nån nötkött-falukorv..vi har ätit den förut o jag tycker inte att den är så god om jag ska va ärlig.

Jag vill ha en vanlig gris-falukorv, den är mycket godare..inte lika hård i konsistensen o smakar mycket godare. Hmm, undrar om jag ska åka o köpa en "vanlig" korv o slänga nöt-falu´n..mannen kanske inte ens märker nåt..o eftersom han inte läser min blogg så lär han ju inte upptäcka det här heller...moahahaha...o jag är fortfarande inte bitter...

Medicin

Nu har jag äntligen börjat dra ner lite på min medicin..morfinet behövs inte längre..jippiee!! Tog ju en nödtablett i lördags men det var bara tillfälligt.

Mindre medicin innebär att jag nu kan köra bil igen, vilken lycka!

Annars har smärtan i ryggen ändrat karaktär, det känns mer som om jag slagit i svanskotan rejält men en mer molande värk o inte som tidigare när det svartnade för ögonen när jag reste mig, hostade eller nös.

Jag tar det ändå ganska lugnt, korta promenader, surfning o soffläge..det är så mina dagar ser ut :)

Duschdraperi

Mannen önskade sig (nästan) bara en sak i julklapp..ett duschdraperi!?! Som den omtänksamma o givmilda fru jag är så fick han det han önskade sig...

..ett duschdraperi av hög klass!

ps. jag har äntligen oxå fångat det som spökar på vår nedervåning o i tvättstugan på bild..den där skuggan till höger finns inte med på någon av de andra bilderna jag tog o det är fotograferat med systemkamera så jag håller inga fingrar i vägen..brr..ryser!! Tror ni mig inte..kolla på den här bilden (klicka på den för större format).

Underbara Menorca

Varför blir jag alltid sugen att boka en resa utomlands när sommaren börjar närma sig?! Kanske är det för att man vill vara säker på sol o bad (vilket inte är helt säkert här)!

Ett av våra favoritresmål är underbara underbara lilla Menorca..vi har även varit på grannön - storasyster Mallorca - men Menorca vinner med hästlängder.

Ön är inte alls stor, ca 4 mil lång o 2 mil bred men har ca 120 stränder!! Det finns stränder i alla smaker, från klippor till både lite mörk o kritvit sand o såklart turkosblått vatten...de är väldigt miljömedvetna o det är rent o fint o det finns gott om återvinningsstationer. På de större stränderna finns det små plast-trattar för de som röker så de kan fimpa i o inte slänga ciggisarna i sanden (vilket jag tycker är bra eftersom jag hatar att ligga o pilla i sanden o få upp massor av fimpar!). 

Åhh jag äääälskar Menorca o ska bo där när jag blir pensionär :)

Nåja, nu ska vi till New York i september så vi måste nog hoppa Menorca i sommar..hmm..eller så tar mannen o jag en restresa..det kan vi kanske behöva..vila upp oss lite från de tonåriga tvillingarna...jaa..kanske det som sagt...

Dagens road-trip

Hämtade Patrik utanför hans jobb o han tycker att Likbilen är fin med skinnklädsel o allt..

Vi åkte förbi Lillskruttan Lovisa för att lämna hennes skor hon glömde hos oss igår, sedan åkte vi vidare till landet för att hämta upp lite saker vi glömde plocka med oss hem efter helgen. Framme vid sommarstugan svor vi lite över tall-pucko-grannen o tog kort på den "lilla" stubben som blev kvar när grannen fällde trädet över vårt toa/duschhus..

Pust, nu var vi varma eftersom Likbilen inte har någon AC, så vi passade på att ta något att dricka..

Sen skulle vi ta med grejerna till bilen..vilken tur att Patrik var med, jag får ju inte bära tungt (hmm, det var han medveten om men han daskade till mig på rumpan så jag trodde ryggraden skulle gå av..det tänkte han inte på..en helt annan sak tydligen..)..

När jag kom tilbaka från bilen satt han o muttrade att han minsann skulle ha lön för sin bärhjälp annars skulle han inte resa sig...

Vilket vi löste med en varsin glass o allt var frid o fröjd igen :)

Halvvägs hem till honom blev det helt tyst bredvid mig..

..tänk att några timmar med mig kan vara så tråkigt o sövande!?

Inställd lunch :(

Ringde min vän Cathrin förut o hade hon inte svarat med sitt namn så hade jag aldrig hört att det var hon..tjena vilken whiskyröst!! Hon var jätteförkyld så vår lunchdate blev tyvärr uppskjuten men vi gör ett nytt försök på onsdag! Krya på dig vännen!

I eftermiddag ska jag träffa Patrik, vi har inte setts på flera veckor nu så det ska bli trevligt att babbla med honom igen. Vi måste åka förbi landet o hämta lite grejer vi glömde ta med hem igår..inget tungt att bära bara lätta saker.

Varm natt

Jag skulle ju inte arbeta något på landet utan vila men jag "måste" ändå rensa lite i rabatterna, kratta lite, städa o bädda sovrummet. Vi stannade kvar över natten o jag tog en extra nödtablett till kvällen. Morfin gör mig pigg..aspigg! Så när mannen o lillskruttan snarkade så huset skakade bloggande jag ju, i mörker, via mobilen o det gick ju bra.

När klockan var runt 01.30 stängde jag av elementet o mobilen o försökte somna men jag var verkligen klarvaken. Låg o svettades som en gris o undrade om jag förstört ryggen efter allt rensande. Första veckorna efter operationen svettades jag mängder på nätterna o inatt var det likadant. Tiden gick o jag kunde verkligen inte somna..hade oxå problem att andas för jag var så varm.

Vid 06.00 hade jag bara på sin höjd slumrat till lite, behövde gå på toaletten o märkte att jag inte alls stängt av elementet utan jag mitt morfinpucko hade satt det på maxvärme...hahaha... Mannen vaknade oxå o var skitsur att jag inte dragit ut kontakten för det var säker 60 grader (hmm, eller nåt sånt) i sovrummet..han gnällde sedan en stund (när han stod på altanen o kippade efter luft) över att om det är skitvarmt i rummet o man svettas o knappt kan andas så kollar man elementet en gång till..men jag trodde ju att det berodde på tabletten!?! Efter det hade vi både dörr o fönster öppna för att få ner värmen o då somnade jag äntligen!! 

Idag har jag inte gjort någonting på landet..bara softat o varit duktig o vilat men har fortfarande jätteont i ryggen!

Nattbloggning

Så, ligger klarvaken o mannen sover gott! Frågade förut om han läser min blogg o han sa nej..han sa NEJ!?! Nu när han ligger här bredvid o snarkar så rutorna skallrar o mina redan skadade trumhinnor vibrerar av smärta funderar jag på att hämnas, typ inte laga mat till honom! Ja, eftersom han tydligen inte läser vad jag skriver så kan jag ju skriva så här..moahahaha..för ja är inte bitter ja! Ps. om det är någon humorlös person som läser detta o tycker att jag är en hemsk fru så..jaa, det kanske jag är..hrumpf hrumpf!

Idag - städning på landet

Är på väg till landet, idag ska det skuras o dammas! Sicken otur att jag har opererat ryggen o bara kan agera städledare..haha.. Dottern är en ordentlig tös o hade sällskap med några kompisar o tog spårvagnen hem ganska tidigt..kom hem runt midnatt (det är tidigt för en 17-åring tycker jag). Det hade varit lugnt o som tur är dricker hon inte så mycket...än :-/

Nervös kväll

Ikväll är jag skitnervös..dottern är på fest i Norrköpings "Rinkeby". Nu tror ni säkert att jag är full av fördomar men faktum är att jag själv är uppväxt där o även min första egna lägenhet låg mitt i smeten! Så jag vet hur det är..eller rättare sagt, hur det var då o det är inte bättre nu kan jag lova! Läs själv här >>

Jag har själv blivit hotat av en påtänd snubbe med avsågat hagelgevär för att jag inte rökte o hade cigaretter..sett en stolle jagat folk med yxa..min bror har blivit misshandlad (han är världens snällaste/lugnaste o var bara på väg hem en vanligt kväll) osv...

Hon har i alla fall lovat att INTE gå själv någonstans o ringa direkt om det skulle vara något tjafs. Vi ska hämta henne i natt o jag kan lova att jag har ringt några gånger för att checka läget! (o blivit jättenervös när hon inte svarat)

Usch, jag tycker att det är otroligt nervpåfrestande o oroligt att ha tonåringar o nu kommer snart sommaren o festerna blir fler...urk... Nu skulle jag vilja ha Loci Loci (eller vad det heter) o helst en satellit så man kan se henne oxå!


Fruktsallad..med blodsmak?!?

Idag träffade jag först Sofia på lunch, det finns ett lunchställe i Norrköping som har sååå god sallad! Det var riktigt trevligt med mycket skratt..som ekade genom hela city :)

På eftermiddagen hade jag bestämt att åka hem till en kompis som varit hemma genomförkyld hela veckan..hon behövde muntras upp lite. Köpte med mig melon o persikor istället för fika bröd (duktigt va?), när jag kommer hem till Anky så har hon mer frukt hemma o ska göra fruktsallad..mums mums!!

Nu är Anky, liksom jag, inte direkt nån hejare i köket (f´låt A, men det är sant). Jag hade lite ont i min rygg så jag intog ryggläge i hennes soffa o hon skulle fixa fruktsalladen när jag hör typ: "Jävla skit, aaajjj!" O så kommer hon in i vardagsrummet o visar sin tumme...

Hmm, undrar om fruktsalladen verkligen går att äta nu...ehh.. Nåja, lite blod har väl ingen dött av..tror jag inte...

Gott var det i alla fall men jag hoppade över den gamla grädden hon erbjöd till...hahaha...


Uppe med tuppen..

Jag är morgontrött...fruktansvärt morgontrött..i vanliga fall! Men medicinen jag äter har gjort mig pigg o imorse var jag uppe tidigare än vad jag går upp när jag ska till jobbet!?! Har haft ont i ryggen i natt o inte sovit så bra heller, jag har dragit ner på medicin o jag vet inte riktigt om jag gör rätt..får nog ringa till ryggkliniken o fråga.

Nu ska jag snart gå min morgonpromenad.
God morgon mina vänner, idag är det FREDAG :)

Paparazzi

Ni vet ju att jag anade att vi hade fin-besök i krokarna o jag gav mig ut på paparazzijakt. Smög runt i buskarna vid huset o fick två ganska bra bilder.


Då var jag ganska nöjd men eftersom jag var ute på med stavarna så tänkte jag även ta en tur i skogen (trots livrädsla för mördare o lik)..o jag tyckte jag hörde en sång från en glänta o där satt en mumin till!

Var lite besviken att jag inte lyckades se Lilla My! På vägen hem kände jag mig iakttagen men det var nog bara inbillning..

Jaa, det visade sig ju bli en riktigt märklig dag idag :)

Det man INTE ska säga..

På den dagliga övningskörningen med sonen så tänkte jag att han skulle träna på att backa runt ett dike. När vi står på plats hör jag själv hur jag säger: "Du ska INTE backa ner i diket" varpå sonen direkt svarar: "Jag kommer backa ner i diket"...hmm...

Jag har ju fått lära mig via Guns blogg att man inte ska uttrycka sig så..man ska inte säga inte helt enkelt! Och idag fick jag svart på vitt att det faktiskt stämmer.

Nåja, sonen klarade att backa galant o vi hamnade inte i diket :)


Fint besök?!

Idag på min promenad tror jag att jag gick förbi kändisar, för vem annars åker i en sån här bil?

Hmm, den stod ju parkerad vid det här huset..känns huset bekant?? För visst måste det vara Muminfamiljens sommarstuga va?? De gillar ju den här typen av hus.
JAA, det är säkert Muminfamiljen som är här o hälsar på..jag ska nog leka paparazzi o försöka få ett kort på Lilla My!


Övningskörning

Kidsen har under vintern/våren börjat övningsköra o från början hade vi tänkt att mannen skulle vara den de övningskörde med..han är lugnare än mig. För jag är en halvtysk kvinnlig varelse med halvtyskt hett temperament så jag (o barnen) misstänkte att vi skulle vara osams redan efter 50 meter i bilen. Jag följde ändå med på handledarutbildningen, tänkte att det kunde vara bra ifall barnen ville köra när mannen inte var hemma.

Nu har det visat sig att JAG är den de har övningskört mest med o jag är lugn..joo, jag är faktiskt jättelugn! Sen är barnen riktigt duktiga på att köra, lugna o försiktiga. Men trots några gupp, hopp, gasningar o motorstopp har jag varit lugn..o snäll..o pedagogisk..o söt..o gullig.. Hmm, vad håller du på med Heidi, sluta skryt...

Summan är i alla fall: Jag är en riktigt bra handledare! :)

Hårresande

I helgen solade jag på altanen, sonen (17 år) kommer ut o babblar lite..han ska iväg till en kompis o jag räcker upp armarna o ber om en kram. Då kollar han knepigt på mig, rynkar näsan o ryggar tillbaka o säger: Jaa, du får en kram när du har rakat dig under armarna! Ehh?!?! Va f*n, det är ju inte så att jag har amazonas djungel under armarna, kanske lite stubb på sin höjd o han vägrar krama mig...mutter mutter..

Det är då man tyst tänker: Hörrödu min lilla vän, jag har fött dig o ammat dig..skulle en kram med lite hår under armarna vara äckligt att tänka på jämfört med det va..va?? Jaa, jag tycker givetvis att föda o amma honom har varit bland det mest underbara i mitt liv men jag slår vad om att han inte vill tänka o se de bilderna i huvudet :)

Nu undrar jag bara..vem har uppfostrat honom..VEM??!!?? Hmm..ehhh...

Hmm..misstrodd minsann?!?

Jaa, det verkar som om att när det gäller blommor så fuskas det med bevis att de fortfarande lever?!? Så nu tänkte jag ge lite bättre bevis än Gun att min orkidée fortfarande blomstrar o mår bra..inomhus..för jag är inte en sån som låter mina blommor självdö på balkongen...
Så, här har jag lagt fram ett par jeans (dagens klipp) med kvitto o ett mjölkpaket..

Men nu säger ni att det är otydligt med kvittot o mjölkens hållbarhet..

Sådär ja..klart som korvspad....moahahaha.....
Ps. visst var det billiga jeans?!

Strålande dag

Idag har solen strålat över Norrköping o vi har sett sonen vinna sin fotbollsmatch...jippie!! Jag har även, hör o häpna, lagat mat som faktiskt gick att äta..tycker bara att det är märkligt att mannen nu står o dreglar över grannens grillning..hmm..han sa ju att min mat var god?!? För inte skulle han ljuga...det är fult att ljuga o dessutom får man svarta hår i stjärten om man ljuger o det vill väl ingen ha?!

Måste oxå visa en orkidée som jag fick av min vän Anky innan jag skulle opereras..jag är tyvärr hopplös på att hålla blommor i liv så jag är jättestolt att visa att blomman fortfarande lever :)

Gäster..

Tänkte bara visa er två gäster jag träffade på landet.
Här är en slö gäst som tar god tid på sig..han är fortfarande UTE på ytterväggen..

Här är däremot en som övervintrat o gjort det lite mysigt INNE i stugan..
Äckliga äckliga spindel..
Gästen var stor som en tarantella..så stor att mannen vägrade ta den med papper utan han slog först ner den på golvet o stampade på den! Tyvärr har jag inget kort på det för jag stod paralyserad o skakade i ett annat hörn!

Jaa, det var en underbar dag på landet det!

Ut till landet..

Vi blev igår uppringda av en granne från där vi har sommarstugan..han hade fällt en stor (jävla) tall rakt över ett av våra hus där ute..grr!! Det visade sig vara huset där vi har toa o dusch o taket var rejält spräckt, varmvattenberedaren trasig, mina fina glaslyktor paj, duschkabinen sned m.m.

Vid vårt sommarstugeområde lägger egentligen inte husen så tätt men puckot hade fällt trädet precis vid vägen ca. 5-7 meter från det lilla huset..stubben var i storlek "mindre friggebod" o de hade redan kapat ner trädet i ganska små bitar, förmodligen för att vi inte skulle se hur stort trädet var men stubben skvallrar ju om en ungefärlig storlek.

Nåja, vi får väl se det som en gratis renovering av toa/dusch-huset...  

När vi kom hem så hade min mans ena kollega varit o lämnat ett lass med supergoda bullar som tack för en flismaskin hon fått av oss, så en god fika blev lite "plåster på såren" :)

Full rulle idag..

Har inte haft tid att skriva någon förrän nu. Har haft kompisen Karlsson o svägerskan med familj på besök o middag! Deras småttingar är sååå goa - Amanda snart 4 år o Zanna 2 år. Jag älskar när huset vänds "upp & ner" o idag har vi haft igång två tv-apparater o datorn..hoppat på kuddar på golvet, målat med vattenfärg, gått skottkärra, kastat strumpor, kittlats m.m. På den ena tv´n var det (tråkig) fotboll så de stora "barnen" (karlarna) satt i soffan.
På den andra tv´n var det Lotta på Bråkmakargatan

På datorn var det Pippi Långstrump

..o på köksön var det vattenfärg..o pennor..o papper

Nu har de åkt hem o jag har slängt mig i soffan o tror att jag snart...zzzZZZzzzzZZZzzzz....


Hmm...

Åker jag o handlar när jag är hungrig slutar det så här...

..märkligt va??!!


Härlig dag!

Har idag lagt om ärret igen..den här gången hade nog sjuksköterskan en dålig dag för hon har satt plåstret ÖVER såret o även missat en del av ärret..hmm.. Jag fick skjuts dit av Andrea o sedan åkte vi o käkade lunch tillsammans. (men jag undrar om hon förstod vart vi skulle för hon såg lite märklig ut)

Efter lunchen släppte hon av mig vid jobbet o jag tog en fika med mina kollegor..jättekul att sitta där o babbla igen!! Det känns som om jag varit borta från jobbet jättelänge med det är ju "bara" snart 3 veckor. Nåja, Anders som vikarierar för mig verkar ha allt under kontroll vilket känns otroligt skönt!

Nu ligger jag i soffan igen o är helt slut!

Väder & vind

Hmm, nu jag vill inte på något sätt skrämma er med mitt inlägg men faktum är att när jag vanligtvis brukar ha semester så regnar det..det slår aldrig fel minsann! Nu är jag ju, som ni vet, sjukskriven fram till sista september (enligt sjukintyget). Tänkte tidigare att sommaren är en bra årstid att rehabilitera sig på..jag kan göra mina promenader i solsken, sitta på altanen o fika, vara på landet o njuta av sol o bad.
Ehh, tills jag kollade på yr.no

Jaa gott folk..redan nu börjar min tur med vädret så tyvärr har ni oxå en regnig sommar att se fram emot. Tack Heidi, det var ju snyggt att förstöra sommaren för alla! Hmm, sa jag att jag ska vara hemma HELA sommaren...suck!!

"Sjukstatus"

Vet att det kommer att gå upp o ner när det gäller ryggen o i natt var det ner..har sovit riktigt illa o har ont i ryggen. Jag som hade tänkt dra ner lite på medicinen fr.o.m idag..det går inte..i natt har jag näst intill skrikit: MERA PILLER TILL FOLKET!! Jaa, eller mera piller till Heidi rättare sagt..

Annars så ska jag nu försöka få tag på en ledig frisörtid till min dotter, skönt att man kan göra det liggandes i en soffa i alla fall :)

Ps. min man kom hem igår o orkade inte laga mat så vi åt tacorester..men ikväll kommer han nog laga nåt gott..hoppas jag..


Tack svärmor..

..men nu åker de fina liljorna du hade med dig i sop-påsen! De har varit jättefina att titta på under den här veckan men nu börjar de faktiskt att stinka! Mer o mer förpestar de luften här hemma o nu har det gått så långt att jag känner att det är jag eller liljorna som flyttar o eftersom att det är jag som bestämmer så liljorna ryker nu! (men jag tycker fortfarande att de är jättefina)

Såja, det var inte ett dugg svårt - Tack för blommorna, synd att de inte luktar gott!

Mat idag..

Vilken tur att man har så härliga kollegor som kommer hit med lunch o håller uttråkade mig sällskap en stund..sånt uppskattas!! Det var riktigt kul att sitta o babbla en stund precis som om man var på jobbet fast det var hemma i mitt kök/vardagsrum :) Kram kram på er!

Ikväll kommer min man hem..undrar vad han ska göra för god mat till sin stackars ynkliga fru?? För inte är det synd om honom att få börja laga mat direkt när han kommer hem..han har ju faktiskt varit i London så han borde ha laddat batterierna under den här helgen o vara redo att laga mat igen. Guu va jag svamlar om mat trots att jag precis har ätit?!? Det är som att min överlevnadsinstinkt har tagit över o jag funderar redan på nästa mål mat...för tänk om mannen kommer hem o är trött o inte alls har nån lust att laga mat...gaahh..va ska jag göra då..svälta??

Nää, jag får nog ha en plan B..fram med numret till pizza-hemkörning!

Vad blir det för mat??

Hmm, idag är det söndag o mannen är fortfarande i London o det betyder att JAG måste laga mat...hmm, vad ska man då hitta på?? Jag frågade barnen om de var sugna på något men de kom inte på något särskilt o då frågade jag istället om det var att de inte var sugna på nåt eller att det var för att jag skulle laga mat de inte ville ha nåt särskilt..o det var för att jag skulle laga maten!?!? Måste lära mina barn att ibland är det faktiskt bra att tänja lite på sanningen, man behöver inte alltid vara helt ärlig...

Nåja, vi kom fram till att vi gemensamt skulle fixa tacos..det kan jag göra i alla fall..tror jag..

Fram med köttfärs o gurka o tomat o majs..ehh..sen hade vi visst inte så mycket mer hemma :( ..joo feta-ost o vanlig ost! Jaa, det var väl inte det bästa jag smakat i mitt liv men tacos är aldrig fel!

Undrar vad jag ska laga för mat i morgon..varma mackor kanske??

Åhh vad jag saknar min mans mat...ehh..eller jag menar: Åhh vad jag saknar min man...såklart!!

Välkommen till världen

Fick precis veta att våra vänner Karolina o Tobbe fick en liten son runt 23.00 igår! Pojken vägde 4600 o allt hade gått bra! Åhh så härligt, ytterligare en liten krabat att lära känna :)  Stort grattis o många kramar till er!

Deppigt..

Vi är fyra tjejer som då & då fixar lite fester o ikväll är det dags för Hippiefest..ca 60 st hippisar på samma ställe kan inte bli tråkigt! Vi trodde att jag skulle opereras i slutet av maj o hinna vara med på festen men så blev det alltså inte! Nu har jag fått flera bilder från mina kompisar i hippie-outfit o va jag blir DEPP att jag inte kan vara med!!

Nåja, det kommer ju fler partyn men ikväll känns det inte så kul att veta att man missar vårens coolaste fest!

Peace!


Bakning..fortsättning..

Joo, det blev en tigerkaka med banan :) Mums mums..ehh..nää, den blev lite smaklös faktiskt..
När den kom ut ur ugnen såg den lite märklig ut..vem har lagt en ko-blajja på min kaka under tiden jag duschade??

..men när man vände på den såg den ok ut..o ko-blajjan syns inte :)


Skickar oxå en kram o blommor till min magsjuka kompis Anky..Krya på dig!!

Bakning på morgonen..

Idag har min man åkt till London men jag kommer att ha huset fullt ändå :) Har nu börjat baka en kaka till fika´t när gästerna kommer..kan ni gissa vad det ska bli??

Kort på det färdiga avancerade mästerverket kommer senare....

Outfit..

Har ju gått omkring i mina grå joggingbyxor en längre tid nu så idag tänkte jag "piffa" till mig lite extra..varför inte ta randiga strumpbyxor till min favvo jeansklänning?? Hmm, hittade bara svart/vit o röd/svart randiga..jag tog de svarta. Vet inte riktigt om det passar men nu ska jag iväg med en kompis o kika på ett litet hus..ska bli skoj!


Baj thä wäj FN-Bocken: Jag kommer stava förbi er på onsdag (eftermiddagsfikat) nästa vecka tänkte jag..då har du några dagar på dig att baka något gott :))

Tjuvlyssnat..

Igår när jag låg i soffan pratade min man i telefonen med en kompis..jag tror att han utgick ifrån att jag inte lyssnade men det gjorde jag o vet ni vad han sa?!

Kompisen han pratade med frågade hur jag mådde o jag hörde min man svara:
Joo, hon har väl ont..o så får man ju hjälpa henne upp från soffan, hämta vatten eller te, laga mat o sånt.. (sen var han tyst en stund o så sa han) ..jaa, det är väl egentligen som vanligt, det hade varit värre om det hade varit jag som blivit opererad!

Vaaa, vad är det han säger..jag lagar väl oxå mat..ibland..för varma mackor är väl oxå mat??!!

Hrumpff...o så finns det faktiskt jättebra ställen att hämta mat ifrån!!

Nää, nu måste jag fräscha till mig lite..Bittan kommer o äter lunch :)

Friends..

På förmiddagen tog jag bort stygnen..aj!! Men såret hade läkt bra o det var snyggt sytt sa sköterskan :) Känns bra att veta att man inte kommer att se ut som nån prao-elev har knåpat ihop ryggen helt zick-zack i alla fall!

Vid lunch kom Cathrin o Sofia med indisk mat..mums mums. Cathrin hade köpt tre olika rätter som vi delade på o jag blev otroligt glad att de ville komma förbi o hålla uttråkade mig sällskap! Det är äkta vänskap när de kommer hit o servar mig o jag kan lägga mig i soffan o vila när jag behöver..tror t.o.m. att jag skulle kunnat ha somnat utan att de hade tyckt att det var ohyfsat *skratt*

Sedan skulle jag följa med Sofia på husvisning (i närheten av där jag bor) men det visade sig att det var fel dag..haha..kvinnan i huset såg ut som ett frågetecken när Sofia ringde på! Så, om ryggen känns ok imorgon ska jag följa med då istället..på rätt dag :)

Har ni vägarna förbi Norrköping så ska ni kika in i Sofias butik Garden of Sintra, en mysig affär med alla möjliga möbler o prylar! Det jag gillar med butiken är att den är inredd som ett charmigt hem..där allt är till salu.

Presentation av min familj..

Tänkte bara lite kort presentera min familj :)

Jag - en webbtokig tjej (kvinna?) som arbetar på ett internationellt företag som webbansvarig för Skandinavien. Har ett skratt som ekar mellan väggarna o ofta skäms mina barn för det. Har otroligt dålig hörsel, eller som min man säger "Du hör bara det du vill höra"..haha..det förstår jag inte riktigt?!? För det mesta på bra humör o skrattar ofta..det skratt som skär i öronen o som vissa skäms för...

Mannen - en fisketokig fd kock som fortfarande jobbar med mat..men på ett annat sätt. Ska han fixa något går han in för det med 110%, ska det grillas, jaa då ska det grillas big time..ska det byggas en altan, jaa då ska det byggas big time..ska han spela golf, jaa då ska det spelas big time..jaa, ni fattar va?! Han är en otroligt fin o snäll kille..om en någooot principfast. En riktigt bra värd när vi har gäster..makalöst service minded. Det är min stora kärlek det! 

Dottern - den kvinnliga delen av de 17-åriga tvillingarna. En tjej med skinn på näsan men ett härligt varmt hjärta..som liten var hon som Lilla My, trubbig o tjurig allt som oftast men har med åldern utvecklats till en superfin social tjej som vill bli polis..trots att hon ville bli indian som liten!?

Sonen - den manliga delen av de 17-åriga tvillingarna. En fotbollstokig grabb som går fotbollsgymnasiet o kör fotbollträning mellan 9-12 gånger i veckan. Han har ett otroligt starkt psyke som kommer ta honom långt i livet..siktar på högre höjder o vill bli pilot framöver.

Lillskruttan - min kusins härliga 8-åriga "unge" som från att hon var liten liten bebis bott hos oss varannan helg för att avlasta sin (då) ensamstående mamma. Nu har de bildat ny familj o Lillskruttan är från årsskiftet bara här en helg i månaden. En helt makalös charmig tjej som kommer att gå långt i livet! Hon kommer för alltid att ha en plats hos oss o hennes rum kommer att stå kvar så länge hon vill! 

Patrik - en 38-åring charmknutte med Downs syndrom. Vi träffas ca. 2 tim/veckan o eftersom han är sporttokig går vi ofta på fotboll/hockey/basket/mingolf m.m. En kärvänlig kille som gärna delar ut pussar till höger o vänster. För det mesta på gott humör o får mig oxå på gott humör..förutom den gången han nös i mina varma chips på bion..då var jag inte glad på honom..hahaha..han brukar påminna mig om den gången o verkligen asgarva, så humor har han oxå :)

Nu ska jag iväg o ta bort stygn **ryser**

Kram kram

Patrik förklarar hur det ligger till..

Jag är ju sedan ca. 8 år vuxenkompis till Patrik som har Downs syndrom. Han har varit orolig inför min operation så jag valde att inte berätta om när jag skulle opereras. Jag ringde honom dagarna efter istället o så pratade jag med honom igår. Nu vill han ju givetvis att vi ska träffas snart igen men förstår inte riktigt hur det fungerar med rehabilitering..

Patrik: Välkommen hem, hur mår du?
Jag: Tack, det känns ganska bra!
Patrik: När ska vi träffas..jag kan imorgon.
Jag: Hmm, jag mår inte så bra just nu så vi kanske får prata i telefonen ett par gånger istället för att träffas.
Patrik: Men du är ju opererad??
Jag: Mmm, men det var en stor operation..
Patrik: Jaha, men nu är ju opererad o frisk?!! (stor suck som säger "har du inte fattat det?")
Jag: Njaa, inte riktigt..du vet, de har ju skruvat in skruvar i ryggen på mig o så har jag ett stort sår som de sytt ihop på ryggen.
Patrik: Jaa??? Då är du ju lagad, kan vi ses imorgon?? (glad över att förklarat för "tröga" mig hur det ligger till)

Hahaha..jaa visst är jag lagad, vad svarar man på det?! Jag försökte verkligen förklara att man inte mår så bra efter att ha fått skruvar i ryggen men det kunde han inte förstå. Så till helgen kommer han kanske hit en stund med färdtjänst..han skulle köpa med chokladbollar oxå :)

Sovmorgon..

Idag sov jag ända till 9.00..underbart, för det betyder mina vänner - att jag har sovit bra i natt :)

Jag går fortfarade omkring o "såsar" i min nya morgonrock o snyggo tofflor..


..oups, jag blev visst halshuggen (o mina ben ser inte heller friska ut)?!
Nä nu måste jag masa mig in i duschen för syster-yster kommer på lunch..vi ska äta thai-mat..mumsfillibabba!!


Tisdag..

Idag har jag varit lite crazy o legat på soffan nästan hela dagen, har hunnit med att äta lunch o duschat men sen har jag:

kollat på film, allvarlig drama som ni ser..

ätit parmesan med kniv..

tillsammans med apelsinsaft..

o då o då har jag varit på den "nya" provisoriska snygga toan..hmm..


Nu måste jag nog vila lite innan familjen kommer hem....


Woohoo..vilken natt..

Har för första gången sedan operationen sovit ganska bra..o så vaknade jag med ett asgarv för jag har drömt om att bloggaren Spinning Head nattetid körde snöröjning från Norrland ner till oss i Norrköping ..haha.. Jag vet inte ens om hon bor riktigt i Norrland men jag vet att hon bor uppåt :)

Nåja, hon körde iaf snöröjning nattetid med strålkastare som bländade alla (ville vara anonym) för att skyffla ner snö till oss..tackar tackar :) 
(Christina, jag kan nog hålla med dig lite om att jag är FÖR mycket för snö)


Tänk vad en god natts sömn o en rolig dröm kan göra, idag känner jag mig riktigt bra!

Status:
Mår bättre med "nygamla" medicinen
Vänsterfoten o benet börjar sakta vakna..domningarna o stickningarna har gett med sig en del :)
Muskelryckningarna mellan skinkorna borta
På torsdag tar jag bort stygnen!


Tack tack tack

Är så otroligt tacksam över min fina stöttande familj o alla mina vänner (både privat, på jobbet o bloggare)! Ni är guld värda när det gäller peppning, uppmuntran o stöd..o humor :)

Tänker på en kille som låg inlagd samtidigt som mig, han skulle hem dagen efter - ensamstående med små barn varannan vecka o en hund!! Han hade inte så många släktingar i närheten heller..fyy va tufft för honom!

Jag minsann ligger som en groda i soffan o ropar "Jag behöver hjääälp"..hahaha...nää, inte riktigt så...hmm...men nästan..

Idag ska jag gå samma rutt runt kvarteret igen, det var en lagom promenad men med tanke på hur mycket choklad jag har fått den senaste veckan borde jag gå runt hela Norrköping :)


Liiite personligt kanske?!

Jag vet att kirurgen sa att det kommer att ta tid innan nerverna hittar varandra igen efter en operation o att det kunde leda till en del muskelsammandragningar i ryggen o neråt benen.

Nu har jag fått muskelryckningar på insidan av skinkorna...vaa f*n, på insidan av skinkorna?!? Det känns ju som om någon sparkar mig på "muskelringen" hela tiden!! O nej, det blir inget kort på det inte!!  :o)

Vägen tillbaka efter steloperation..

..har börjat!! O som ni vet har den ju inte börjat lysande precis med morfinallergi o andra problem med mediciner. Igår fick jag iaf komma hem..det var underbart att få träffa barnen o mannen igen!!! Att dessutom få slänga (hmm, nja, knackigt lägga mig ner) i egen soffan var härligt.

Sen hade mannen på bästa "nu ska jag fixa det bästa" manér, släpat upp en extra resårmadrass o bäddmadrass till sängen vilket gör att min sida ser ut som en Prinsessan på ärten säng :) Tanken var god eftersom det är mycket lättare att ta sig ur sängen o så ser det väldigt komiskt ut men tyvärr fick jag gå o lägga mig i Lovisas säng efter ett par timmar..min säng hade blivit för hård :( (jag ska försöka ta ett kort på sängen o lägga ut :)

Annars så har min natt varit förskräcklig, jag svettas som bara tusan, vaknade flera gånger o det ser ut som om någon hällt en tunna vatten över mig, o så har jag mardrömmar..mardrömmar om arga människor, arga katter o arga hundar..herregud va mycket ilska, det är jag inte van vid! Undrar vad de där små rackarna (pillrena) gör med kroppen egentligen?! 

Mitt huvud börjar alarmera om fara bara jag ser en tablett..imorse var det dags igen, jag tog fram de smärtstillande jag skulle ta o genast börjar huvudet att "ding, ding, ding..FARA" o så börjar jag kräks... Så nu har jag bestämt mig för att försöka strunta i de tunga artelleriet o försöka klara mig på medicin jag vet fungerade innan operationen så får vi se hur det går..de är kanske inte lika starka men jag måste få tillbaka mitt liv snart! Det är en konstig känsla i kroppen, en svår känsla att förklara men det känns som om kroppen på ett sjukläge o jag har redan glömt hur det är att vara frisk..jättemärklig känsla som sagt..o sorgligt!

Sorgligt är ju den mesta nu, det är biverkning av den knepiga medicinen. Igår låg jag o bölade till ett program om kungen!?! Det tårarna sprutade mest åt var när de i ett inslag meddelade att förra kungen hade dött, vid typ 86 års ålder..jag låg o snyftade i soffan o min stackars man blev orolig tills jag förklarade att jag grät för att gamla kungen dött..då sa han bara: Ja, 1973 jaaa, det är inte igår precis!!! Hahaha...jaa, jag kan skratta åt det oxå men märkligt att man bölar så lätt åt egentligen ingenting.

Idag ser det ut som det blir ett strålande väder, ska snöra skorna o gå ett varv runt kvarteret snart..måste bara ta en skön dusch först! Sen är jag tillbaka med roligare inlägg o på bättre humör..tror jag.. ;)

PS. TACK alla ni underbara som muntrar upp mig via era kommentarer trots att jag inte är så upplyftande o underhållande för tillfället! Det värmer!!

RSS 2.0