Skala potatis

Är det något jag verkligen inte gillar så är det att skala potatis! Varför måste JAG göra det, borde inte det vara ett jobb för barnen i familjen från när de är runt 5 år?? Tvekar på att mina kids någonsin skalat en potatis o de är snart 18 år..o vems fel är det kanske ni tänker...hmm..det undrar jag oxå! ;-/

Nåja, mannen gjorde ju pepparrotskött som jag älskar så jag ska kanske inte klaga..men jag kan inte låta bli att undra om det inte skulle kunna passa med ris till det nästa gång?!

Hos frissan

Min frisör är mammaledig så jag har försökt leta upp någon annan duktig frisör som får förtroendet att gå loss i mitt (korta) hår. Har nu hittat en som jag gillar o idag var jag där..blev en bra klippning men hon har en förkärlek att blåsa håret JÄTTESTORT!!

Jag har en kort bobbad frisyr, längre fram o kort bak. När hon sedan blåser håret så det ser ur som en stor påfågelplym på skallen blir det inte särskilt snyggt! Men hur säger man till henne på ett snyggt sätt? "Ehh, jag skulle nog uppskatta..ehh..att du inte fönar håret så det ser ut som en boll"..hmm, nää så kan jag ju inte säga!?

Får nog fortsätta att gå därifrån med största barret man kan ha, ta på mig luvan på jackan o sen åka hem o duscha...o hoppas att min ordinarie frisör snart är tillbaka!! SANNA KOM TILLBAKA!!

Vintern

Idag blir jag helt varm i kroppen när jag tittar ut! Snön vräker ner o det ligger otroligt mycket snö på marken redan nu. Jag gillar alla årstider o sommaren är oftast härlig men jag fullkomligt ÄLSKAR vintern och massor av snö!

Jag gillar inte att frysa, tycker att det är sådär kul att sätta sig i en iskall bil men får jag vara ute med rätta kläder eller vara inne, tända en brasa, dricka glögg med tända ljus o bara titta ut så är jag lycklig!

Smygläser min man det här inlägget (han vägrar fortfarande erkänna att han läser), så kommer han sitta o muttra för sig själv "jaa, det är ju lätt för henne att älska vintern när hon aldrig skottar, byter till vinterdäck, sätter i motorvärmaren eller borstar av bilen"...hahaha...

Nåja, nu ska jag i alla fall ta på mig vinterkläder o gå en promenad o NJUTA!!


Bad taste

Vi är fyra tjejer som då o då fixar fester o nästa helg är det dags för partyt med det klockrena temat: Bad taste

Tycker att vi har lyckats fånga en riktig "bad taste känsla" när det gäller inredning av lokalen och själva känslan inför festen känns otroligt bra (men vi kommer servera bra mat..det är ingen bad taste där inte. Mätta nöjda gäster är glada gäster).

Nu till mitt stora problem: VAD SKA MAN HA PÅ SIG?? Tänkte först att det här blir en enkel match, sno ihop lite av omaka kläder från garderoben o vita tubsockor i pumps men nu har jag absolut ingen aning längre! Jag rensade garderoben i somras o har kastat en hel del..hmm, det kanske blir en sväng ner till Myrorna o se om jag kan hitta något där!?!

Så, nu vill jag gärna ha tips på riktig BAD TASTE-klädsel! Lovar även att lägga ut kort från festen..tror jag..


Sträckläsa bloggar

Idag blir det inget spännande inlägg från mig. Jag ska läsa ifatt de bloggar jag älskar att läsa o eftersom jag har haft en "bloggstrejk" (fråga mig inte varför, det bara blev så?!?) så ligger jag lite efter!

Så nu ska jag surfa runt, läsa bloggar, bli varm inombords, njuta av inlagda bilder o säkert skratta åt en del inlägg! På något sätt känns det som man blir en del av en bloggfamilj med vänner utspridda i hela Sverige o utomlands trots att man aldrig har träffats!

Jaa just det, jag har ju en fotobok som måste bli färdig oxå..... Pust, blir en jobbig kväll :)

New York - New York

En tripp till "staden som aldrig sover" tar tid att smälta!
Vi hade underbara 10 dagar med varmt väder o mycket gående..så mycket gående att mina fötterna var ömma i veckor efteråt! Men men tanke på min rygg så tog vi det lugnt ändå, vi fikade en del, varvade ner i Central Park o åkte en hel del tunnelbana men faktum är att min rygg höll otroligt bra. Visst jag fick knapra lite piller men i det stora hela var resan ooootroligt häftig!!
 
Utsikten från svågerns lägenhet intill Wall street
..han bor på våning 40..gulp gulp, det är högt!!

Det första man ser där nere är terassen på våning 19!

Lunch o vila i Central Park

Matfestival i Little Italy..mat mat mat så långt man kunde se.Sen är det ju självklart att man går förbi alla fina, mysiga restauranger i China Town för att mannen ska bestämma o när han väl hittar ett ställe som passar hans smak så är det den sämsta restaurang man kan tänka sig..mutter mutter! (Bayard)

Underlättar ju om man kan kinesiska..eller om de som jobbar kan engelska..o nej, maten gick inte att äta!

Sen har vi förstås SHOPPAT en hel del..eller rent av så mycket att vi fick köpa fler väskor :)

Vi spenderade en dag på Six flags, kan rekommenderas..jättekul om man gillar bergochdalbanor!!

Robin tog minsta pizzan o minsta läsken..på riktigt!
Allt är stort "over there".

Frukost åt vi ute, små menyer..Evelinas hår syns där bakom.
  
 
Här kan man köpa skelettdelar
..de säger själva att de har ALLT..brr..scary!! 
    
Wallstreet & Time square
   
Så här blir man av med soporna..sicken tur att bilägaren hann flytta bilen..fina Volvon.

När det var dags för oss att åka hem startade vi i den här solnedgången, är det konstigt att man blir kär i staden New York??


Joo just det, jag gick ju även in i en stor stolpjävel inne på ett varuhus..så här såg jag ut en vecka efter att vi kommit hem! Man får skratta, för det gjorde hela min empatiska familj när jag fick hjärnskakning o trodde jag skulle dö i frontallobsblödning...hrumpf.. Tror på allvar att jag inte har fullt utvecklad finmotorik och så är jag glad att det finns smink!!


I'm back :)

Ok, har haft ett liitet uppehåll från bloggen. Dagarna blev till veckor o veckorna blev till månader o nu känner jag för första gången att jag saknar bloggandet o inte minst andra bloggare!

Jag mår jättebra i ryggen, tränar på min pilatesboll o försöker promenera en del...så jag har inte varit sjuk eller något sådant utan bara "bloggtorkat". 

Ska nu lägga in lite info om resan till New York o läsa ifatt bloggar jag gillar!

Ikväll ska jag försöka fixa till en fotobok som ska bli julklapp men imorgon ska jag fylla bloggen med bilder från vår underbara resa till New York.


RSS 2.0