Ny frisyr..eller kanske ganska lik den gamla

Jag är klart nöjd med den unga nya frisörskan. Som jag blivit varnad så klippte hon lite som hon ville men inte helt o hållet..för hon ville verkligen snagga mig helt på ena sidan men hon fick bara klippa lite osymmestriskt.

Har åkt på en dunderförkylning så det blev en klippning o sen direkt hem o bädda ner mig i sängen! Lovar att lägga ut bilder på båda sidorna av skallen när jag inte har röd o svullen näsa o har feberögon!

Ny frisör..gulp..

Det borde vara förbjudet att skaffa barn om man är frisör..eller annars föda barnet o ha det med till salongen..typ.. Jag äääälskar min frisör men nu har hon fått barn o ska vara hemma minst ett år..ETT ÅR!?! Jag har ju kort frisyr o klipper mig var 7:e vecka..jag kan ju inte vänta ett år!!

Har nu fått tips om en ung tjej som ska vara duktig, tipset fick jag från en kollega (som är snygg i håret) men hon la oxå till:"-Ibland klipper den här unga tjejen lite som hon vill o säger själv att hon inte gillar folk som redan har bestämt sig hur de ska ha håret klippt"..hmm..

Nåja, jag ska dit nu 15.00..håll tummarna!


Karma..

När jag kör bil o ser ett äpple på vägen brukar jag försöka att smasha det med däcken.

Imorse när jag var ute o gick såg jag ett äpple på trottoaren, jag sparkade till det allt vad jag kunde o dunk dunk så ramlade inte bara ett utan TVÅ jävla äpplen ner på min skalle från äppleträdet!!

What goes around comes around..tydligen!


Pizzan i fredags..

..blev jättegod!! Men av någon märklig anledning så fick jag inte vara med i köket utan mannen ville att jag skulle hålla mig till att baka..hrumpf hrumpf!! Bara för det så visar jag bara en bild på mina dumlegrottor (som smakade bättre än vad de ser ut) o ingen på pizzan.


Pizzatajm

Ikväll är det pizza hemma hos oss, det kan även jag fixa till.

Man köper en pizzadeg på rulle, lägger ut den på plåten, på med såsen som ligger med i förpackningen, lägg på skinka, ost o det man hittar i kylskåpet (o som passar på en pizza)..in i ugnen o violá har man en middag!!

Skulle det mot förmodan gå åt helvete så har vi minst 5 pizzerier i närheten!

Dumlen som försvann..

Om man ska ha något godis ifred här hemma får man gömma det..så jag gömde dumlekolor i frysen!! Tänkte ha dem när jag bakar mördegskakor..i kakorna alltså. Idag hade jag tänkt att baka o då finns det bara några enstaka frysta dumlekolor kvar?!?

Jag är nu säker på att övriga familjemedlemmar är utrustade med en speciell "jag-kan-snoka-rätt-på-godis-överallt" näsa!!

Helt själv om dagarna

Nu har äntligen kidsen börjat skolan igen o jag ska sova gå upp tidigt för att vänja mig vid jobbtider..men det finns väl inget som säger att man kan lägga sig o sova vila på soffan en timma eller två mitt på dagen, jag är ju trots allt fortfarande sjukskriven!

Jag ska gå en promenad, träna, besöka jobbet o beställa laga mat. Pust, HUR ska jag hinna med allt??

Språkliga problem

På vår firmafest satt jag bredvid en norrlänning från vårt kontor i Nordingrå o det kan bli en viss problematik när östgötskan möter norrländskan.

Vi pratade om vår VD o det lät ungefär så här:

Norrlänningen: Han ä bra han
Jag: Mmm, det är en riktigt bra VD
N: Joo, vi tog en öl ihop förut på muggen
Jag: Ehh va??
N: Joo han satt där när jag kom dit
Jag: På muggen??
N: Joo
Jag: Vad gjorde han där?
N: Tog en öl
Jag: Ehh, jaha..
N: Så vi tog en ihop o prata
Jag: En öl på muggen??
N: Joo, trevli´t
Jag: Var det bara ni där?
N: Nää, vi var en del folk.. (o så rabblar han upp några namn)

Jag vänder på mig o kollar mot muggen (toaletten), kliar mig i huvudet o fortsätter samtalet..

Jag: Va, fick ni plats allihopa där o varför var ni där o tog en öl??
H: Dä va trångt mä sittplats men vi fick plats.
Jag: Men varför var ni på MUGGEN o drack öl?? (här börjar jag att asgarva)
N: Nää, inte muggen...MUNKEN!!

Munken är en restaurang i Norrköping...

Hämnden från mannen

Min mans favoritkläder den här sommaren har varit beiga kläder o nån märklig beige hatt/mössa o jag har inte kunnat låta bli att högt nynna melodin till Indiana Jones varje gång jag sett honom!

Nu var vi ju på bröllop i lördags, jag valde mellan en lila o en beige klänning o mannen fick till slut välja o han valde den beiga (märkligt va?!). Det är en klassisk klänning med knappar upptill o beigt skärp runt midjan, till det hade jag beiga pumps med lite blommigt mönster.

Jaa, nu blev det så att mannen hela kvällen talade om för alla att han var gift med Crocodile hunters fru o det var verkligen jättekul...tyckte han..!! Så anledningen till att han valde den beiga klänningen var alltså hämnd för hela sommarens Indiana Jones melodi!? Hmm, behöver jag säga att jag är blond..o tydligen jävligt lättlurad??

Mina nya skogspolare..

För några veckor sedan köpte jag ett par nya gummistövlar o jag köpte dem enbart för att jag tyckte att de var snygga (sånt är ju jätteviktigt i skogen..verkligen..). Vilken tur att de är riktigt sköna att gå i oxå.


Söndagen..

..bara försvann!!!


Idag är det bröllop

Ligger på soffan o vilar upp ryggen inför vännernas bröllop idag, ska bli riktigt trevligt o dessutom är både bröllopet o bröllopsfesten ca 100 meter från vårt hus!

Vår egen bröllopsdag igår var skitkul, vi ordnade en familjekräftskiva..på 4 personer (utan Uno)!! Lite senare kom övernattande gäster (med urgullig 3mån bebis) från Halmstad..det blev babbel långt in på natten.

Vi konstaterade igår att vi firade träbröllop, dvs 5 år..vilket betyder att vi överlevt både papper o bomullsbröllopsdag. Men ärligt talat, hur romantiskt låter en träbröllopsdag?? Låter mer som en irriterade sticka i röven än en romantisk dag att fira!

Ser nu att vi ska vara i kyrkan om 1½ timma....oups, kanske dax för en dusch i alla fall?!?


Bröllopsdag

Idag firar vi vår bröllopsdag! Så jag har lovat att inte öppna datorn på hela kvällen utan vi ska äta gott o umgås..kanske gör vi nåt så crazy, denna gyllene fredag, som att spela Uno med kidsen.




Jobbfesten igår..

..var jättekul!!! Riktigt bra ordnat på Stjärnkrogen med mat, frågesport o stuffande på dansgolvet!

Jag åt gott, drack vatten, knaprade piller o rockade loss...kul kul kul fram tills 24.00 ungefär, då scha ryggen ifrån (ordentligt ont) schå då fick mannen komma o hämta mig!

Ny medicin..hmm..

Igår började jag käka den nya medicinen, inflammationshämmande o smärtstillande o den funkar riktigt bra!! Tydligen blockerar den smärtimpulserna i hjärnan men jag tror att den blockerar andra saker oxå!

Jag är ju ingen bra pillertrillare utan reagerar ju alltid när jag tar tabletter så att jag skulle få biverkningar var jag redan inställd på.
Illamående - check
Yrsel - dubbelsnurrcheck

..men sen har de ju glömt att skriva sluddrigt tal!! Har annars inga problem med att prata skapligt tydligt men nu schluddrar jag på vartannat ord..schkaplig fyllevarning!!

Ikväll är det firmafest så jag tar mina tabletter o går dit, ingen kommer märka att jag är nykter utan jag schka schluddra heeela kvällen..o så ska jag DANSA!!

Idag..

- är träningsvärken borta
- läkaren fixade receptet
- jag o syster var i skogen i solsken
- hittade både svart trumpetsvamp o kantareller
- pappa bjöd mig o barnen på lunch på O'Learys
- har jag tid att läsa underbara bloggar!!

Igår..

- hade jag träningsvärk
- glömde min läkare att skriva ut tabletterna jag ska äta 6 veckor
- började det blixtra o åska o ösregna när jag var i skogen
- hittade jag ingen svamp (o inga lik tack o lov)
- fick jag migrän
- upptäckte jag att min migränmedicin var slut


Bara en liten uppdatering

Ok, jag ska sluta tjata om min steloperation men jag måste bara uppdatera lite efter dagen i Strängnäs.

Tränade i en liten grupp (tre stela stelopererade tokskallar tillsammans, jag skrattade mer än jag tränade), har träningsvärk idag. Satt på en pilatesboll för första gången i mitt liv o en sån måste jag köpa..uj va jobbigt det var!

Röntgen var riktigt bra o jag har läkt väldigt bra både invändigt o utvändigt men jag har istället fått en ordentlig inflammation i musklerna i ryggen, rumpan o höften så nu blir det att äta inflammationshämmande i 6 veckor..till att börja med. Så jag har lite ont men jämfört med innan operationen så är det här ingenting!

Ska börja jobba lite smått i september :) Åhh, nu saknar jag mitt jobb massor men läkaren sa till mig att ta det lugnt o bara jobba några timmar ett par dagar i veckan till att börja med..annars kommer jag få ett ryggskott som heter duga..usch, det vill jag inte!

Sedan träffade jag en äldre dam som väntade på sin operation o hon var en dubbelgångare till min mormor..shit va de var lika!! Blyga, tysta jag var tvungen att visa henne ett kort på min mormor (som jag har i mobilen) o även hon tyckte att de var lika o sa att hennes mamma o min mormor skulle kunna ha varit tvillingar...scary men kul.

Det var riktigt trevligt att träffa personalen o kirurgen igen. Ryggkliniken i Strängnäs är en underbar klinik med omtänksamma människor som jobbar där. Jag fick även beröm från min läkare att jag var pigg o glad o han sa att han hade varit lite orolig för mig eftersom jag tydligen hade sagt till honom att han hade försämrat mitt liv (när han var inne en gång o kollade till mig när jag fick en allergireaktion)...hmm..det var ju inte snällt av mig att säga så...hahaha..

Nää, nu ska jag snart ut o plocka svamp..

Back to Ryggkliniken i Strängnäs

Så, nu är jag på väg till mitt återbesök i Strängnäs för en kontroll av ryggen. Det är ca 3½ månad sedan jag stelopererade ländryggen o jag mår riktigt bra.

Har fortfarande lite smärta men det är mer en "växtvärk" i ryggen o ner i ena benet, det sticker lite i låret, jag känner inte när jag är kissnödig (nej, jag har inte kissat på mig...än.. ;) o ibland bränner det till i ryggen men annars är allt bra. Är man van att knappt kunna resa sig upp från sittade eller liggande läge, varit tvungen att huka sig när man nyst eller hostat för att inte ramla ihop av smärta osv så är de här smärtorna ingenting!

Idag ska jag röntga ryggen, vara med i en sjukgymnastgrupp i 3,5 timmar (fyy faan, jag kommer säkert få träna som aldrig förr) o sen ska jag träffa min underbara kirurg Mario Ruiz o diskutera när jag kan börja jobba igen.

Lämpligt nog har jag ju tagit semester i september oxå. Då ska vi på vår "Grattis till operationen o friska ryggen"-resa till New York..jippiee..10 dagar over there!!

Klockan o tanten

Jag fortsätter i vad som verkar vara "dissa Heidi-veckan"!

I helgen köpte jag en ny klocka..70% rea, värsta fyndet!!
När jag pratade med expediten o valde ut min klocka så stod en dam, modell äldre (typ 100 år), bakom mig hela tiden.

Till slut säger hon, på fisförnäm östgötska (hur nu östgötska kan låta fisförnämt?!) "-Jag tycker oxå att den klockan är jättefin, men bara urverket. Jag gillar inte armbandet"!

Ehh, då började jag småskratta o svarar att armbandet var det jag fastnade för. Då säger surtanten riktigt bitskt "-Jaa, jag har förstått det med tanke på ditt halsband"! Hahaha..då kollar jag på expediten o börjar asgarva...hahaha..blev mitt halsband precis totaldissat av en halvdö tant?!?

Nåja, jag tycker att både klockan o halsbandet är snygga!

..ursäkta lite dålig bild, taget med mobilen!

Viktigt att rädda sig själv..tydligen

När vi var i Smögen för några helger sedan så gick brandlarmet igång tidigt, tidigt en morgon. Eftersom jag just den natten hade öronproppar på mig så vaknade jag inte direkt, vilket min man gjorde o han rusade ut ur lägenheten. Där utanför mötte han våra kompisar som frågade vart jag var? Mannens svar: "-Shit, henne glömde jag!" Hrumpf..jaa, det gäller ju att rädda sig själv!

Tydligen en dum fråga

Igår hade jag (för ovanlighetens skull) en ganska tajt tröja på mig. När vi sitter o äter frågar jag min son som sitter på stolen bredvid "-Hänger min mage mycket över byxorna när jag sitter så här?" varpå min son kollar på mig med idiotförklarande blick o svarar "-Frågan är inte om magen hänger över utan om du överhuvudtaget ska ha en så tajt tröja att du behöver fråga det?!" .."-O förresten, jaa den hänger över o det är inte snyggt!"..

Hahaha..jaa, jag ville ju ha ett ärligt svar!

Jaha..

Idag köptes en ny bauta-tv..ingångar o uttag hit o dit..hdmi o rgb..många hertz var visst viktigt..usb-port o faan o hans moster. Imorgon kommer ViaSat-gubben hit o installerar nåt nytt, kanske får vi en till snygg (??) parabol på taket?!

Premier League drar visst igång i helgen...

Jag säger bara SUCK, män o deras leksaker!

Ps. säg inget till mannen men jag gillar nya tv´n oxå...ooootroligt bra bild :)

Urk..

Allvarligt talat, jag har gjort i ordning ett glas med vinäger, sirap o Yes där bananflugorna kan gotta sig (o drunkna)..varför gör då en jävla bananfluga en loop rakt ner i min saft när jag dricker den??

Slår vad om att den lilla bananflugsidioten blev förbannad eller tyckte det var ensamt o blev själmordspilot enbart för att hämnas!! Ursäkta men jag har bananfluga att spy upp, är strax tillbaka!

Vips vips..

..så försvann den här dagen!! Har först nu tid att sätta mig vid datorn..o då är klockan 23.55.

Skulle gå upp tidigt idag, försov mig o vaknade 9.30..skulle ha mina två mostrar här på fika efter 10 nångång så det blev stressig! Jag hade tänk baka o försöka visa mig från den duktiga husmoderliga sidan..det sket sig!! Snabbt iväg till konditoriet för att hitta något som såg hembakat ut o några frallor eftersom jag inte hunnit äta frukost, hem igen för en snabb städning av huset..in i duschen med raketfart, på med lite smink runt de vilt uppspärrade ögonen o sen försöka blåsa håret samtidigt som jag dammade av en hylla...pust!!

När mina mostrar kom hit låg jag utslagen på soffan o kippade efter luft..o hade glömt att ta bort påsen från fikabrödet så det var tydligt att jag inte bakat själv!!



Sen åkte mannen o jag till min kusin o hans familj som precis har fått en liten Jack. Åhh sååå underbart sött det lilla livet är då! Vi käkade gott o så passade jag på att leka lite med 3-åriga John oxå..hmm, sorry Cattis, det var jag som inte var så rädd om bilarna när vi krockade dem ;)

Kom hem ganska sent o var då tvungen att ringa några kompisar o var tvungen att babbla hål i öronen på dem..när jag är trött så maler jag på som en pratkvarn..hmm..fast jag pratar nog rätt så mycket annars oxå.. 

Vips så är det läggdags o jag har inte hunnit läsa igenom några bloggar :(
Men imorgon har jag inte något planerat så då ska det surfas!

Under (blogg)semestern 2010

Första veckan tog vi båten över till Åbo o besökte..

Mumindalen. Där träffade vi..

Muminfamiljen såklart..som bara pratade finska o det är som om japaner hade kommit fram till mig o snackat..jag fattade absolut ingenting av det de sa!!

Då är det lättare att förstå vad de säger i Smögen..

..där man kan beställa in rejäla räkmackor!!

Sen åkte vi till Fjällbacka..som visade sig vara helt underbart!!


Annars har vi spenderat den mesta tiden i sommarstugan med den här utsikten, där vi har..

..åkt vattenskidor (jaa, inte jag..utan övriga familjen)..

..jag har tagit mina fula men ack så sköna crocs till stranden o..hmm..höll på att skriva badat men jag har mest solat!

Jaa, det var ungefär min sommar det! Underbart, varmt, socialt o härligt!


Dottern på äventyr.

Ikväll ska jag hämta dottern o hennes kompis som varit i Stockholm över helgen..själva..gulp! De hade bokat hotell nära Långholmen för att gå på Lars Winnerbäcks två konserter där. De har köat i regn o blåst från tidig morgon för att komma längst fram vid scenen..båda dagarna..förmodligen inte ätit ordentligt eller sovit särskilt mycket o så här har våra telefonkonversationer låtit:

Jag: Hej det är mamma
Eve: Mmm
Jag: Hur är det?
Eve: Bra
Jag: Är hotellet bra o tar det långt tid att gå dit?
Eve: Mmm, 10 minuter.
Jag: Har ni sett till att äta ordentligt o har ni med er vatten
Eve: *djup suck* mmm
Jag: Regnar det mycket?
Eve: Mmm
Jag: Gick resan upp bra?
Eve: Men jag har inte tid att prata (här funderar jag på hur man inte har tid när man sitter i en kö?)
Jag: Ok, var försiktig o ha det så kul
Eve: Mmm *djup suck*

Jaa, sen kan man mitt i natten få ett sms där det står: JAG HAR FÅTT ETT PLEKTRUM!

Vad är BRA med skogen?

 - Ingenting - om jag inte hittar svamp...
---------------------------------------------------------------------
Efter mitt förra inlägg om att jag är livrädd att gå i skogen så fick jag i uppdrag av Bara Jag att skriva vad som är BRA med skogen..här över har ni mitt svar!

Jag vet att jag måste ha ett par skruvar lösa (i ryggen kanske?) som ger mig ut i skogen när jag är rädd..o jag är på riktigt rädd! Min svärmor sa idag att jag ska nog sluta läsa deckare o se på CSI...hmm.. Jag tycker inte att det är fridfullt i skogen o tror man på tidigare liv så har jag nog blivit mördad o begrav i nån skog då.

Hursomhelst så tycker jag ju om att leta efter svamp..som jag inte äter..vilket onekligen bevisar att jag förmodligen är störd på nåt sätt..haha..för vem utsätter sig för ångest för att leta efter nåt man inte äter?!?

Nåja nu släpper vi svampgrejen för jag ska snart ut i skogen igen..har nån konstig abstinens efter svampplockning!?! O vem vet, framöver kanske jag o skogen "blir sams" o jag njuter av att strosa runt där :) ..hmm..om jag inte hittar ett lik förstås...



Svampskogen

Idag har jag varit ute i svampskogen o letat kantareller med min syster. Jag äter inte svamp, tycker att det är riktigt äckligt men jag är helt besatt av att plocka det..hmm..märklig kombination eftersom jag oxå är livrädd att gå i skogen o snubbla över lik eller bli mördad. Det är förmodligen väldigt stor risk att just att hitta ett lik eller bli mördad..NOT!! O skulle jag snubbla över ett lik så skulle nästa person hitta två lik på samma ställe..jag skulle garanterat få hjärtstopp o stendö på fläcken!

Men tillbaka till svampen...vi hittade bara några liter o de fick syrran ta med sig hem, det kanske blir en svampmacka (eller två) för henne ikväll..själv åkte jag hem o köpte thaimat.

Igår läste jag igenom bloggar så ögonen blödde..guu va kul det var att läsa ikapp o jag har saknat er :)

Nu ska det här asfaltsbarnet även leta fästingar..har fobi mot det oxå..hmm..undrar vad jag gör i skogen egentligen, det hade varit mycket bättre om svamp växte i krukor!!
Åhh så fina :)


Vardagen börjar igen..

NU har vardagen börjat för oss igen, mannen jobbar o jag slappar i soffan...haha..

Nää, jag har faktiskt börjat på gymmet igen efter min "semester", måste oxå försöka komma upp lite tidigare o inte sova bort halva förmiddagen.

Ryggen är riktigt bra o jag äter väldigt sällan några tabletter nu, ska tillbaka till Strängnäs den 16/8 för röntgen o undersökning..sen ska jag träna upp ryggen lite o förhoppningsvis kunna börja jobba lite smått framöver.

Nu ska jag traska runt lite på mina favoritbloggar :)


RSS 2.0