Ytterst irriterande

Idag var jag nere på stan en sväng, ska sedan ta hissen upp i parkeringshuset o då trycker jag självklart på hissknappen. Bredvid mig står en man o efter en kort stund går han fram, stirrar på mig o trycker demostrativt på hissknappen som redan lyser tydligt att någon (jag) redan har tryckt på den!?!

Varför gör man så?? Det syns tydligt att hissen är på väg ner o vi står två personer o väntar på den. Utgår han ifrån att jag är kvinna o förmodligen inte vet hur man trycker på knappen (som skrik-lyser rött) eller tror han att hissen kommer ner snabbare för att han trycker eller har han tics??

Jag försökte idiotförklara honom med min blick hela hissfärden efter det! Ibland kan även en snäll o lugn kvinna som jag få killer-eyes..host host harkel...

Tiden rusar iväg..

Oj vad helgen o de här veckodagarna har rusat iväg o jag börjar känna mig smått stressad över vår resa! Jag har varken tvättat, planerat eller packat än o vi åker på..torsdag..gulp!!

Nu har jag börjat jobba lite igen o det känns riktigt bra, blir lätt trött i ryggen o jag har haft extra ont men det är så otroligt kul att träffa kollegorna o känna att man gör lite nytta!

Jag är lite nervös över resan, kommer jag att klara flygresan, kommer jag att vara helt paj i ryggen på kvällarna, kommer jag att få in min medicin i landet osv osv. Men samtidigt är jag glad att vi äntligen kommer iväg, jag har inte varit speciellt rörlig under sommaren o nu är det äntligen dags för min "belöning" efter operationen! Det kommer att bli underbart att åka hela familjen, träffa mannens bror o förhoppningsvis hans nya flickvän o framförallt uppleva New York!

Så, imorgon är det packningsdag så nu tar jag lite time off från bloggen men återkommer när vi kommer hem.

Nu ska jag iväg o köpa stödstrumpor...jaa, det är absolut inte tantvarning på det inte..hmm..ehh...

Gnällig fredag

Var hos läkaren igår o tydligen vill min kropp inte må lika bra som jag vill att den ska göra. Inflammationen fortfarande kvar, biverkningar av tabletterna o jag har ont i ryggen..så det här inlägget blir ett gnälligt sånt, bara för att skriva av mig.

  • Trött på att ha ont
  • Trött på att äta piller
  • Trött på att inte komma igång ordentligt i jobbet
  • Trött på att gå hemma
  • Trött på att ha ont (igen)
  • Trött på att vara orolig över hur New Yorkresan påverkar min rygg
  • Jävligt trött på att gnälla!!

Så nu ligger jag i soffan efter 3 timmar på jobbet, har tagit mina tabletter o bara väntar på att smärtan ska ge med sig lite! Ikväll kommer vänner hit på en stillsam kräftskiva. Det har fixats knytkalas så jag har bara behövt köpa lite kräftor o ta fram en parmesan/serranopaj vi hade i frysen!

  • Jag vet att det går upp o ner
  • Jag vet att jag kommer bli pillerfri framöver
  • Jag vet att en liten del av smärtan kanske aldrig släpper
  • Jag vet att jag (snart) kommer jobba heltid igen
  • Jag vet att jag har en jättebra chef o kollegor o vikarie
  • Jag vet att New Yorkresan med familjen kommer att vara som balsam för själen
  • Jag vet att jag snart har gnällt färdigt

Så där ja, nu känns allting mycket bättre! Ha en jättebra fredag allihopa!


My trip to London

Så, i fredags åkte 9 kompisar (inkl jag) över till London för att fira en väns födelsedag, han hade fixat ett party (på lördagen) ihop med en polare till honom o så firade de även bröllopsdag...jaa, kompisen o hans fru alltså! Det var alltså ett 125års-party vi skulle till (50+50+25)..på nån pub i Basildon strax utanför London.

I fredags checkade vi in på ett jättebra (ca 1100 kr/dubbelrum/natt med frukost) hotell som jag varmt kan rekommendera, ligger vid Euston station (3-4 stationer från Oxford street)..riktigt fräscht med en otrolig frukostbuffé!

Det blev en gemensam lyxig kvällsmat på en sån fin restaurang som..Burger King..sen gick vi o la oss skapligt för att orka med lördagen.

Lördagen började med en rejäl frukost o sen bar det ut på stan för shopping!! (Hmm, shopping för de andra..vi åker ju till New York om någon vecka så jag sparar mina pengar tills dess.) Sen verkade det som om den manliga delen i sällskapet blivit rejält påverkade av den engelska luften eftersom det behövdes öl-stopp i var o vartannat gathörn...vilket iofs är ganska trevligt när man är i London..om man gillar öl..vilket jag inte alls gör! Det blev en del vatten, kaffe, te, coca-cola för mig..hmm..sa nån partyyy?!?

Vi gjorde i alla fall Oxford street halvskapligt, Regent street skapligt, Carnaby Street bra (med modevisning), Svischade förbi Piccadilly Circus, Soho (favoritställe), Covent Garden (ytterligare ett favoritställe), Seven Dials (superfavoritställe)

innan vi återigen åkte till hotellet för att göra oss i ordning för kvällens FEST.. 

Jag har kollat o åter kollat igenom alla bilder från puben o det är inte många som blev bra. Hmm, undrar om det berodde på att jag faktiskt struntande i piller o tog några rom & cola istället??

London på party

Spenderade den här helgen i London med bl.a. ett 125års-party, kom hem sent inatt, fick några timmars sömn o så har jag jobbat på förmiddagen. Återkommer med mer text o bilder efter att jag har...zzzZZzzzZZZzzzZZzzz...........


London, Anky o Meat Loaf

London är en av mina favoritstäder o jag har även varit där ett par gånger med en av mina bästa vänner - Anky. Varje resa med henne är en upplevelse för charmigare, yrare, oblygare, ständigt fotograferande resesällskap får man leta efter.

Meat Loaf min absolut största idol (jag vet, inget engelskt över honom) o för några år sedan spelade han i Wembley Arena..jag ringde då o frågade Anky om hon skulle med o JAA, det ville hon absolut! Bokade flyg, konsertbiljetter o hotell i god tid..ca 4 mån innan vi skulle åka.

Dagen är inne då vi åker till London, jag har nu pratat oavbrutet i 4 mån om vilken häftig konsert vi ska på..blablabla...om hur bra Meat Loaf är...blablabla...

DÅ när vi sitter på pendeln i London på väg ut mot Wembley frågar Anky:
"-Den där Meat Loaf, är han svart??"

Hahahaha..hon har inte haft en aaaaning om vem det är vi ska åka ändå till London för att se men tvekade inte en sekund när jag frågade om hon ville följa med! What a friend, love her!

Baj thä wäj: Meat Loaf konserten var MAGISK!!!


Gillar inte..bajs

I tisdags var jag hemma hos min kusins flickvän (kusinen jobbade) o deras barn. Idag kopierar jag rakt av vad Cattis sen skrev på sin blogg :)
--------------------------------------------------------
I går kom fina Heidi hit med lunch åt henne och mig.
Som vanligt flög tiden iväg och när jag mitt i allt babbel kom ihåg att titta på klockan var hon 13:30. Och vilken tid ska John hämtas på dagis? 13:30. Tur att vi bara bor 50 m bort.

Efter att han hämtats fick han lite fika och efter en stund var han tvungen att gå på toa. Göra nummer två, som vi säger.
-Nu måste jag bajsa, som han säger, med ett stort leende.
Och så kommer han på en sak och kommer tillbaka från trappen, vänder sig mot Heidi och säger:
-Och då får du komma och torka mig sen!
För John är det ett bra betyg, för han gillar verkligen Heidi.
-Nej, svarar Heidi, jag gillar inte bajs. Men jag kan följa med och titta på.
Vilken tjej va!

Tilläggas bör att det blev inget bajs och ingen behövde således infinna sig på toaletten.

John & Heidi i somras
--------------------------------------------------------------
O jaa, det är jag som inte gillar bajs men gärna står o tittar på när nån annan torkar..helt normalt?!?
Behöver knappt tillägga att John är ett riktigt charmtroll!! O jag tror att han förlåter mig, vi gillar ju att krascha leksaksbilar ihop :) 

Kanske möjligt?!?

Som svar på en del frågor igår: Nej jag kan inte ha samma kroppsställning när jag jobbar som när jag är hemma o surfar..eller joo det kan man ju kanske...hmm..

Ska bara be min chef ställa in en bekväm soffa med mjuka kuddar, fixa en bärbar dator med samma utrustning o prestanda som min stationära, köpa in en Nespresso, få min vikarie att serva mig med kaffe o bullar, en tv att ställa på skrivbordet o sist men inte minst..en toalett några meter från soffan! DÅ kommer jag inte att få ont i ryggen på jobbet!

Idag är jag ledig o ska jag iväg på spamassage, den enda massage jag ska ha för tillfället eftersom jag måste få igång blodcirkulationen i musklerna. Spamassage innebär en mjuk massage som absolut inte gör ont, lite eteriska oljor o en snygg solbränd vältränad massör...ehh..eller som i mitt fall, en liten späd tjej som även har kurser i mindfulness!


Dagen med Otto

Gick upp mitt i natten (kl. 07.00) för att göra mig i ordning för JOBBET! Jag kan inte riktigt fatta att jag har varit hemma i 4½ månad..tiden har bara rusat iväg!!

Det var i alla fall riktigt kul att vara på jobbet idag även om det "bara" var 3 tim. Min supervikarie Anders gick igenom jobblistan, vi gick igenom vad han gjort under sommaren o vips vips så är man tillbaka i jobbsvängen igen.

Ryggen då? Joo den höll men det känns efter en stund att man blir lite trött i musklerna. Jag märkte att man spänner sig på ett sätt man inte gör när man är hemma..drar upp axlarna lite, skriver på tangentbordet, vänder överkroppen när det kommer in folk på rummet o.s.v. 

Det var underbart kul att träffa alla kollegor igen..även Saleem forever..hahaha..tokstolle!

Jag gillar absolut inte Salem Al Fakirs musik, vilket mina kollegor vet. När vi hade en egen röstning under Melodifestivalen skrev jag alltid Salem Skit Fakir på webb-enkäterna vi röstade via..det har sina fördelar att jobba med webben ;) En av mina kollegor gjorde en kupp så Salem fick massor av röster o jag har en svag aning om att det är han som har alias Saleem forever på en kommentar i förra inlägget..hmm...annars är en det kvinna med glimten i ögat som idag skickade mail angående en konsert med Salem...jag får nog luska i det där märker jag!


Jobba igen

Imorgon är det dags för mig att jobba för första gången sedan den 24/4..gulp!!

Det ska bli jättekul att träffa mina kollegor o komma tillbaka till jobbet men jag är lite nervös över hur ryggen kommer att reagera! Jag tar ju mina mediciner o mår bra men när man är hemma kan man ju gå o lägga sig, gå en promenad eller göra lite sjukgymnastikövningar när man vill. Det skulle se väldigt konstigt ut om jag helt plötsligt lägger mig på golvet på kontoret för att vila..hmm..o så måste jag nog ta med mig en kudde för det är hårt att ligga på golvet.

Nåja, det heter ju arbetsprövning, jag jobbar bara tisdag o torsdag o bara 3 tim/dag o så är det ju fika oxå..så det ska nog gå bra :)

Inget dyk i kräftskålen..

Det ordnade upp sig på eftermiddagen då vi först åkte o käkade en kebabrulle, sen iväg till ett dop där det bjöds på både smörgåstårta o kakor o tårtor (mums...men blev proppmätt o det kändes som om jag skulle snyta ut grädde när jag snöt mig).

Efter det hem o svida om, ta på sig god parfym o fixa till sminket för att stressa iväg till en kräftskiva jag kom försent till. Mannen var på en annan fest så jag fick själv försöka smyga in i partytältet o tyst sätta mig på en ledig plats..det hade funkat om inte en av brorsan kompisar hade skrikit: HEIDIIIIIII!

Nåja, kvällen var jättetrevlig o trots att jag inte dricker något nu när jag äter medicin så var jag kvar, skrålandes till musiken, länge..


Den här dagen..

Jaha, innan 12.00 idag var kortet skimmat, mitt nya halsband trasigt, rammat en hög jävla trottoarkant o så glömde jag den livsviktiga mobilen när jag åkte iväg!! Verkligen verkligen en bra dag det här!!

..sa jag att jag är genomförkyld o har ont i ryggen oxå??

Nu ska jag iväg på kräftskiva, hoppas jag inte ramlar i kräftskålen!

Torka svamp

Nu har jag torkat Karl-Johansvamp..det här är resultatet av 4 stora svampar efter ca. 3 tim i ugnen:

Vart försvann svampen?? Det där fyller en halv kaffekopp! (men nu undrar jag varför jag bryr mig, jag äter ju inte svamp ändå?!?)

(o så ber jag om ursäkt för mina pissiga bilder, envisas med att ta kort med mobilen istället för den fina kameran jag har..smart tjej)

Pillertrillaren

Det här är tabletterna jag äter för tillfället, de runda är mot muskelinflammation o den långa är panocod mot ryggsmärta. Det står att man kan bli lite "märklig" av tabletterna men jag märker ingen skillnad...

Vilken tur att panocoden innehåller paracetamol, då tar den även ner min feber för tillfället.

Sjuk o ynklig

Trodde jag skulle må bättre idag men det blev helt tvärtom! När jag vaknade kändes det som om hela skallen var fylld med arga snickare o det är helt otroligt hur mycket man kan snyta sig o fortfarande vara helt täppt..jag kommer nog att gå ner minst 2 kilo i snor!

Så dagen rapport blir: As-ont i bihålorna, ont i halsen, hosta, rinnande näsa, huvudvärk, feber o inställd lunchdejt...wooow vilken strålande onsdag!!


RSS 2.0