Spontant värre

Idag mådde jag mycket bättre vid lunchtid..så pass mycket bättre att jag spontanbokade ett hotellrum, drog med mig kidsen (mannen jobbar ju) o åkte till Stockholm! Så nu har vi varit o käkat, fikat, spanat in folk o nu ligger vi på varsin säng på hotellrummet o softar..riktigt nice :-) Imorgon blir det sightseeing på slottet o shopping men först ska vi äta goood hotellfrukost!!

Feberdag

Idag har jag haft feber. Vet inte om det beror på att jag brände magen ordentligt i solen igår eller om jag börjar bli sjuk?

Magen ser ut som en polkagris eftersom jag satt i en stol o solade! Valkarna har gjort att det blivit stora vita streck o knallröda superbrända streck om vartannat..vilket inte ser så snyggt ut...snarare skitfult faktiskt!!

Så, idag har jag knappt orkat öppna datorn o är jag sjuk kan jag lova! Ska läsa ifatt era bloggar imorgon, för nu är det läggdax..sov gott!

På bilbesiktningen

Idag har jag besiktat vår lite nyare bil o den gick igenom..jippie!!

När jag satt i väntrummet satte sig en riktigt snygg, smal, ung tjej i kjol o snyggt linne bredvid mig..efter en stund kommer en av bilbesiktningsgubbarna förbi, spanar in tjejen (här tänkte jag: äckelgubbe) men så hör jag att han nästan skriker: "Amen HEJ Jessica"..tjejen tittar upp o hälsar tillbaka...oups, han var visst inget äckel.. 

Det är nu jag får på skallen för alla fördomar man har, han frågar om hon fortfarande kör lastbil..hahaha...den där snygga lilla flickan i en stor lastbil..ehh say what!? Hon svarar att hon bara kör extra ibland o att hon helst kör de stora med släp..

Hmm..ehh..jag sitter som ett fån bredvid o tycker att hon är otroligt cool..bara för att hon kör lastbil!?! Jag känner mig helt plötsligt som en gammal kärring med fördomar men kan ändå inte låta bli att imponeras över tjejen som fick mig att tappa hakan. Så undrar jag: hade jag blivit lika imponerad om det varit en stor manhaftig brutta, med en stor snus under läppen, som satt bredvid..förmodligen inte..jävla fördomar, jag ska sluta med sånt, jag ska bli fördomsfri!! Men åhh snygga Jessica var sååå cool!!!!


Myggmedel - som funkade!

Hoppas ni alla har haft en underbar midsommarhelg. Vi har varit på landet med husen fyllda av vänner..riktigt nice! Nu till de myggmedel vi hade köpt. En grej fungerade fantastiskt bra, nämligen Thermacell:

Den här grejen kostade 329 kr på Jula o den laddning myggmedel som medföljer räcker 12 timmar, sedan kostar varje refill 79 kr (12 timmars). Kanske inte det allra billigaste men om man jämför med den myggdödare min man först ville köpa för 5500 kr (!!!) så är den här billig!

Sedan hade jag ju även köpt en (billig, värdelös) lampa som lockar till sig o bränner myggen..den funkade inte alls. Vet inte om det berodde på Thermacellen som vi hade på bordet iofs..

Sprayen behövde inte använda, faktiskt inte ta på oss roll-on Mygga heller. Inte ens mannen som myggen älskar fick ett myggbett, helt otroligt! Vi viftade (slog ihjäl) kanske bort ett par myggor under kvällen. Sen vet man ju inte om det bara var otroligt lite myggor ute eller om det var Thermacellen som fungerade..vi ska definitivt testa den igen i alla fall!

En varning till myggen!

Nu är vi förberedda o ska mota Olle (myggen) i grind!!

Så se upp ni mosquitos som surrar runt vår veranda o försöker att pajja vårt trevliga midsommarfirande..I'm gonna kill ya all..!!

Midsommarschema..pust!

09.00 - Frukost med familj och mannens släktingar

10.00 - Klä midsommarstången (tur att jag har ryggen att skylla på..har ju lite svårt att böja mig ner o så :)

11.30 - Fika med jordgubbstårta (mums, jordgubbar)

13.30 - Lunch med familj, släkt o vänner (jag avskyr ju sill så det blir exotiska köttbullar för mig..jaa, jag har gjort dem själv!)

15.00 - Dans runt midsommarstången (inte för mig), lotterier o allmänt trevligt..o fika såklart

17.00 - Lekar o sommarrelaterad frågesport

19.00 - Grillat

21.00 - Läggdax..hahahaha..kanske för en del!?! Det är ju nu partyt börjar o myggdödarna gör ett kanonjobb så vi kan sitta ute halva natten o skråla!

Hmm, nää just det..jag äter ju medicin o har tonåringar på vift så jag håller mig till vatten!! Men det gör ingenting, jag måste ju hålla koll på mannen o hälla ut ett o annat glas alkohol i gräsmattan åt honom när han går o kissar på mina rabarber!


TREVLIG MIDSOMMAR!


Glufs glufs

Är helt jordgubbeberoende för tillfället!! Idag fick det fungera som fikabröd!

Jag tror att jag kommer vara lika röd som ett stoppljus i slutet av jordgubbssäsongen!

Jag tror att mannen läser min blogg

När jag la ut förra inlägget var mannen fortfarande kvar på jobbet..o när han kom hem gav han mig en puss o 1000 kr...hahahaha..jag tror att jag har kommit på honom att läsa min blogg!!

Sen hör jag mig själv säga: "500 kr räcker" o ger tillbaka resten så nu ligger jag i soffan o undrar om jag fått solsting!? Varför i hela friden gav jag tillbaka 500 kr..är jag helt störd?? Jag kunde ju ha köpt några fina sommarskor för de pengarna..suck!!

Vi har egentligen gemensam ekonomi men pengarna på mitt konto har en tendens att ta slut fortast..hmm..undrar varför?!? 


Hektisk dag

Den här dagen har gått i ett. Först en lång promenad på över en timma..det är sådär skönt o sådär smart att ge sig av på stavpromenad vid middagstid en dag som den här! Solen gassade o jag tror att jag gick ner minst 40 kilo i vätska (oups, växer nog svarta hår nu..)..fyy va jag var svett, det rann t.o.m in i ögonen..fräscht värre med svettringar som även skulle få Ellis avundsjuk..hahaha...(Ellis, jag letade o letade efter ditt inlägg med snygga svettringarna men hittade det inte)

Sen blev det sallad till lunch, det är otroligt gott med sallad en varm dag! Då ringde mannen o ville att jag skulle åka förbi K-rauta o "hämta en grej"..jaa, nu var det ju så att "grejen" var svindyr..smart av honom att skicka mig när det ska betalas..hrumpf!! Svängde även förbi Jula o köpte en myggdödare, nån apparat som ska ta bort myggen inom 20 kvm, o så impulshandlade jag en sån där lampa med ultraviolett ljus som bränner myggen oxå..det ska nog räcka för altanen på midsommar..hoppas skiten..ehh jag menar de jättebra apparaterna funkar oxå!

Så nu är jag pank, nytränad o fikasugen..tycker allt jag var värd en liten bakelse på vägen hem..

..men ni ser väl att jag oxå är lite nyttig..jordgubbar o körsbär..mums!!


Inför midsommar

Snart är det dags för en härlig midsommar o det ser ut som om vi får strålande sol i Norrköping..jippie!!! Litet smolk i bägaren är att man har 17½ år gamla (unga) tvillingar som totalvägrar att åka med till landet.

Dottern ska till en killkompis på andra sidan stan men sonen vet fortfarande inte vad han ska göra. Jag kommer sätta in taxipengar på deras konto för jag vill absolut inte att de går hem på natten!

Själv kommer jag vara helt hispig o orolig men man måste ju börja släppa taget o det är faktiskt även lite upp till kidsen att visa att de klarar av att hantera en midsommarafton..o de vet att de måste ringa om det skulle hända något eller om de blir för onyktra, då hämtar jag dem direkt. Nu har ju båda barnen skött sig exemplariskt hittills o inte kommit hem särskilt berusade men man vet ju aldrig... Tur att närmsta grannen är polis o håller ett öga på huset i alla fall :)


Bevis på att solen sken lite på midsommar även förra året..i alla fall på Lillskruttan!


Mums till frukost

Runt hörnet där vi bor finns det, sommartid, ett stånd som säljer egenodlade frukter o grönsaker.

Imorse på min stavpromenad tog jag varvet förbi o köpte nyplockade jordgubbar, skyndade mig hem o satt o njöt alldeles själv vid matbordet..mums mums!! Det är viktigt att hinna äta så många jordgubbar som möjligt innan kidsen vaknar :)

I'm back..

Nu, ja NU är jag tillbaka från den här helgen på landet! Eftersom vi inte hade datorn med oss så var jag tvungen att surfa via mobilen o det är väldigt svårt att få tid till det när man dessutom har vänner på besök över helgen.

Annars har allt varit underbart den här helgen..svinkallt i vattnet, blängde på tall-idiot-grannen o mannen har kånkat på vattendunkar för att vår borrade brunn inte är kopplat till huset än men det har borrfirman lovat fixa denna vecka INNAN midsommar...hmm jaa, vi får väl se...o efter min lilla incident med elementet har jag oxå elementförbud över natten vilket innebär en svinkall sovstuga..jag såg då istället till att värmen stod på en lååång stund innan läggdax vilket ledde till att det kändes som om man gick in i en finsk bastu o fick andnöd o svårigheter att somna..hahaha..

Nu ska jag läsa ifatt o kommentera allt spännande ni skrivit!

Bad idag..brr..

Idag har Lillskruttan badat på landet..det var varma 17 grader sa hon..brr!!! Sen blev det snabbt in i stugan o dricka varm choklad..jaa, badar man i så "varm" sjö så behövs massor av varm dryck efteråt! Men hon vill minsann bada imorgon igen det tokiga lilla livet, jag vägrar att ens doppa tårna!

Svarta hår..

Vet ni vad jag alltid har sagt till mina barn? Om man ljuger så får man långa svarta hår i stjärten! När de var små så var det riktigt effektivt för vilken unge vill ha fullt med svarta hår i rumpan??

Idag, när de är 17 år, är det mer: "Oj vad det växer svarta hår nu" o de fattar direkt att jag har kommit på dem att ljuga...hahaha...

Svarta hår vs Svart tunga 1-0! O jaa, jag är en superpedagogisk mamma jag minsann!

Bra start?!

Aaaajjjj, tidigare i morse föll en grejjävel över mitt knäjävel o gjorde jävligt ont!!! Mmm, jättebra start på den här dagen..not! Blåmärket är både svullet o bultar o gör ooont ;(

(sitter o funderar på om det här inlägget är det mest intressanta jag lagt in på bloggen??)

Solig dag

Idag har jag varit o hälsat på en bloggare i Norrköping. Jaa, det är inte så att jag hej vilt åker hem till okända människor, jag är ju en rädd tjej som är otroligt feg ibland..trots att jag har en tuff "trut" ;-)

Nu är det så att hon jag träffade är tillsammans o väntar sitt andra barn med min kusin..så det var ett helt ofarligt o mycket trevligt besök hos Johns mamma.

Cattis hade dukat upp fint i deras trädgård o hoppade till flera gånger så fort det kom en geting i närheten..sen upptäckte jag, precis när jag skulle gå, att det fikabröd som var kvar låg i in snygg formation..som en snopp..hahaha..två chokladbollar o en liten pistagelängd. Sa till Cattis att det var en perfekt bloggbild..själv fegade jag o tog inget kort..vilket jag ångrar nu!

Sen tog jag tvillingarna med ut till landet o softade på eftermiddagen, det var härligt med lite snack med tonåringarna i solskenet!

Nu är jag mör o väntar på att maten ska bli klar..det blir grillat..o ni vet väl att grillat är godast!!

FK

Har nu varit på Försäkringskassan o min kontaktperson konstaterade att jag inte får jobba förrän kontrollröntgen är gjord..hmm, känns som ett onödigt besök faktiskt.

Jag har ju ett jobb jag ska tillbaka till, trivs på jobbet o med mina kollegor. Hon frågade flera gånger om det var något annat jag inte trivdes riktigt med, som om hon utgick ifrån att jag skulle vara missnöjd med något. Märkligt, när jag gång på gång sa att det enda som är "fel" på mig just nu är att jag har gjort en steloperation av ryggen, förövrigt mår jag bra!

Handläggaren var jättetrevlig men pratade ibland med mig som om jag var 5 år..betonade högt o pratade långsammare vid viktiga ord som: rehabilitering, arbetsträning, regelverk, sjukskrivning, återgå till arbetet osv...hmm, tror att hon precis har gått kurs i retorik ;)

Nåja, nu ska jag ut o gå min morgonpromenad o njuta av att kunna rehabiliteras i lugn o ro!

IFK Norrköping till Allsvenskan!!

Självklart kommer vi att gå upp till Allsvenskan i år..just nu möter vi ett gäng pepparkaksgubbar från Göteborg - Örgryte!

Visst är det jätteintressant med fotbollsinlägg?!? Jag tycker själv att det är underbart kul att ligga helt själv i soffan o se matchen på tv när resten av familjen är på plats på Nya Parken...är inte ett dugg bitter..

Jag orkar ju inte sitta på en plaststol så lång tid o det är inte för att jag har en sån benig rumpa jag inte klarar det, för skulle man gå på rumpstorlek så skulle man kunna tro att jag kan sitta lääänge!

Så, nu ligger jag i soffan med min onda rygg o sjunger nid-visor för mig själv typ: "Vi komma vi komma från pepparkakeland", skriker rakt ut: "Men din idiot" om någon missar o hoppade nästan ur soffan när IFK gjorde mål..o så undrar jag om den som designat ÖIS bortadress fortfarande jobbar kvar?
 
Ursäkta bildkvalitén, det är taget mot tv´n...o deras shorts är oxå (bajs)bruna..vi komma vi komma från pepparkakeland...

Ps. lyckades visst fånga en söt liten pepparkaksgubbe på bild...inte alls tänkt..inte alls..hahaha..

Utmaning

Jag fick igår en utmaning från gulliga Milla som går ut på att jag ska visa den 10:e bild som jag la ut på bloggen.

Taadaadaaa..här kommer den extremt spännade bilden..jag börjar dregla o sukta bara jag ser den..
Mums mums
...det är mitt "knark"..en Parmigiano Reggiano - äkta parmesanost!

Jag har ungefär likadant (osunt) förhållande till parmesan som till bakelser, jag blir gaaalen när jag plockar fram osten! Min man har, som ni ser, börjat köpa en STOR ost för annars är den slut när vi (han) ska fixa pasta!
På kvällarna kan jag ta fram parmesanen o sitta o karva stora bitar..jag smygäter den även direkt vid kylskåpet o äter vi pasta så är det osten som står kvar på middagsbordet längst..tills någon i familjen tycker att jag har ätit färdigt..hahaha!!!

Sa jag att parmesan funger jättebra till makaroner o korv oxå??

Bakat

Jag har bakat rulltårta o jag blev förvånad över att det gick så snabbt att fixa till. Men jag blev oxå lika förvånad över att den var förbannat svår att rulla ihop efter man smetat ut hallonsylten.

Min mormor gör jättefina rulltårtor o min såg ut som..jaa, inte fin i alla fall..

..den såg mer ut som en halvdöd fisk med hudproblem som kippar efter andan!!

Men jag ger mig inte..jag ska testa att göra en med chokladfyllning oxå :)

Saknar det sociala..

Imorgon är det måndag igen o de flesta går till jobbet men inte jag, jag har några månader kvar som sjukskriven! Jag saknar faktiskt att gå till jobbet..men mest tror jag att jag saknar det sociala. Fikarasterna med andra ord :)

Det är ett jäkla kackel på våra fikaraster där vi diskuterar allt mellan himmel o jord o vi har väldigt högt i tak. Det pendlar mellas asflabb o allvar o jag saknar bl.a. FN-Bockens (manlig kollega) humor, ekonomichefens härliga skratt, att gå in till mina kollegor o ventilera både jobb o privat...jaa, det är mycket jag saknar! Här hemma är det ju inte lika kul att skratta för sig själv precis.

Jaa, vi får väl se förresten om jag har några månader kvar på sjukskrivningen, ska ju till FK i veckan o de ska bedöma min arbetsförmåga....

Men jag har fortfarande problem med ryggen, knaprar piller o förstår nu att det krävs en lång rehabilitering efter en steloperation!

Jag vill oxå ha ny bil..

Igår skulle dottern hem till en killkompis som bor på Norrköpings "gräddhylla". Eftersom mannen hade tagit vår lite nyare bil så det blev skjuts dit med Likbilen, jag fick släppa av henne en bit ifrån hans hus så gick hon sista vägen..hum!?

Men jag kan villigt erkänna att, när man åker där bland alla fiiina stora hus o alla fiiina stora bilar o alla fiiina människor som stirrar på likbilen o tror att det är inbrottstjuvar på gång, har man god lust att stanna, hoppa ur o skrika: "Jag har faktiskt ett bra jobb o jag skulle ha råd med en ny bil men min principfasta man har bestämt sig för att den här skruttbilen stannar hos oss tills den absolut inte går att laga mer!" ...men ett sånt beteende skulle nog bara förstärka tron att jag inte är riktigt som jag ska i huvudet, de skulle säkert titta medlidsamt på mig o tänka: "Det är ju tur att tokkärringen ändå har en bil..hmm, undrar om hon ens har körkort?!?

Studentfirande - Emily

Igår tog supersöta Emily studenten, Emily är våra vänners äldsta dotter o det var ett jäkla drag på hennes studentskiva! Som vanligt så bjöds det på god mat, trevligt sällskap, lekar o en massa skratt!

Eftersom jag har haft lite ondare i ryggen så tänkte vi först bara stanna några timmar men kvällen rusade iväg, jag tog en extra kul tablett o vi var inte hemma förrän på natten..hahaha..o när vi gick så diskuterades det fortfarande kubbregler efter två otroligt temperamentsfulla matcher där det var en mix av svenska, finska o engelska regler!

Jag deltog inte i nån kubb utan satt o babblade svengelska med Emilys Grandma istället..hmm, undrar om hon förstod vad jag sa..nåja, jag kan konstatera att piller har samma verkan som alkohol när man ska prata engelska..shit va duktig man blir minsann...hahaha!!

Försökte även ta kort på deras hund Jumjum men...

..han räckte bara ut tungan åt mig..

Kort-trick

Jag brukar inte kolla på Youtube så ofta men den här videon är riktigt bra! Sen att killen som gör kort-tricket är snygg gör ju inte saken sämre..

Blodtrycket..o en del svordomar

Idag har det inte varit en bra dag för mitt blodtryck. Som vanligt är jag ute i sista minuten när det gäller presenter o idag släpade jag med mig min lillasyster ner på stan för att vara smakråd.

I parkeringshuset blev jag nästan prejad in i bilarna av nån jävla stolle som promt skulle åka förbi mig på en minimal yta..trots att vi båda skulle åt samma håll. Jag stod alltså inte i vägen o på nåt sätt blockerade hans väg utan jag var tvungen att vänta på att en bil framför skulle parkera (vilket idioten inte såg tydligen). Jag blev så förbannad att jag hängde på tutan o bilen som prejade mig slog på en tvärnit precis framför mig. Då jävlar tog det tyska temperamentet över, jag kokade av ilska..satte bilen i friläge o studsade ur högröd i ansiktet. Jaa, då började bilen att rulla bakåt för jag hade inte dragit i handbromsen...hahaha..min syrra fick i den snabbt som tusan innan vi rullade in i bilen bakom!

Jag svor o skrek massa (o)fina ord till (den snygga) killen i bilen framför som i det här laget hade vevat ner fönstret..jag stod utanför med fragda i munnen o gapade som värsta bitterf***an..förmodligen behövde han inte heller duscha efter den salivmängden som hoppade från min mun. Det värsta var att han var ganska lugn men jävligt bitsk i sin ton o jag ångrar nu att jag inte kunde hålla mig lugnare. Nåja, jag kan tänka mig att han mumlade "Jävla kärring" när han åkte iväg..o kanske mumlade han även nåt i stil med "white trash", för jag åkte i Likbilen..hahaha!! 

Kvar i bilen satt min syster o höll hårt i handbromsen.

Nu ska vi i alla fall åka på studentskiva..o jag ska va lugn!

Urk..

Hemma igen efter en orgie i mat..o tårta. Jag mår illa!! Åt alldeles för mycket av allt gott svärmor hade lagat o sen mosade jag i mig en liten (bautastor) bit rysk banantårta..har jag sagt att jag är laktosintolerant?!?

Maten var laktosfri men inte tårtan som var köpt, jag tänkte att jag inte behövde ta en tablett innan utan trodde, min dumskalle, att det skulle gå bra. Hmm, nu har jag jätteont i magen o mår fruktansvärt illa...får skylla mig själv men tycker ändå liiite synd om mig...aj aj aj! Jag har verkligen inte ett sunt förhållande till tårtor!!


PS. ok, jag erkänner: det är mannen som är glad att slippa laga mat i tre dagar...f´låt att jag "råkade" skriva Vi..hrumpf..vad ni märker ord.. ;)

Fira svärmor

Snart ska vi iväg o fira svärmor som fyller år! Det blir god mat, efterrätt o en hel del godsaker till kaffe..o tårta!!
Imorgon o på fredag ska vi på studentuppvaktning så under tre dagar den här veckan behöver vi inte inte laga mat..woohoo.. 

Rumpchock..

Idag var jag förbi på jobbet för att skriva på min löneförhöjning. Gick in till en kollegas rum där även min chef stod o pratade, efter ett liten stund kom fler kollegor in på rummet o vi tramsade en del..varpå jag (självklart) skulle visa mitt fina ärr i svanken för alla...

Nu har jag klänning på mig o ett par kortare vita strumbyxor (typ tunna genomskinliga tights)..så jag drog upp klänningen, visade hela rumpan o drog ner strumpbyxorna så man såg ärret...hahaha..VEM visar röven för sin manliga chef?!?! Jag borde verkligen ringa läkaren o fråga om de mixtrade med mitt huvud oxå!! O nej, det blev inte extra i lön för det inte..(fan)..

En av mina (kvinnliga) kollegor hade större huvudbry över att jag tydligen hade för snygga trosor för att vara ute på promenad (jag stavade ner till jobbet, duktiga jag). Min chef tyckte inte heller att jag var gympaklädd i jeansklänning o tights o handväska..joo, jag stavade med handväska minsann..hahaha!!


Har jag blivit gammal?

Ibland upptäcker man små saker som gör att man börjar fundera på om man blivit gammal o inte hänger med i utvecklingen. Nu är det en liten struntsak som jag undrar över: Varför ska man beskära bilder på sig själv?

Det här är mina barns, halvskalade, profilbilder på Facebook:
 
Det här är jag, den gamla tanten som inte fattar att det är coolt att ta bort en del av huvudet:


Ps. Ellis, vi har oxå en knäpp kamera som gör mig blonda dotter mörkhårig..hmm, eller det kanske är hon själv som trixat med bilden?!?


Luktar inte gott..tydligen

Efter helgen på landet skulle jag räkna mina myggbett, jag hittade ett litet..som knappt kliar!! Sen kollade jag in mannens ben o insåg att det är lönlöst att ens försöka räkna alla hans myggbett, han ser ut som om han har vattkoppor!

Jag läste att vissa människor avsöndrar en lukt som maskerar den "goda" lukten för myggen o en del luktar helt enkelt ruttet i en myggas näsa..jag tycker att jag luktar ganska gott annars men tydligen skulle jag inte vara nån het tjej i myggvärlden :)

Men mannen luktar minsann mumma (viket jag oxå tycker) men just nu luktar han bara salubrin!


Lördagen på landet

Har haft en underbar dag på landet med sol...o en jävla massa mygg som inte är lika trevliga! Sen var det premiärdopp för mannen. Brr, alldeles för kallt för mig o så har jag mannens senaste fisk i färskt minne..en gädda på 10,3 kilo som simmar omkring i vattnet någonstans..fyy vilket äckligt stort as det var..jaa, fisken alltså..haha..

Jag o konditorier

Är det nåt jag är svag för så är det kakor, bullar, bakelser, efterrätter m.m. När vi är o handlar måste jag gå förbi deras bakade utbud o är vi utomlands så går jag in o kikar i nästan varenda konditori..pust o stön för resten av familjen men jag lyser upp som om jag är i himlen..haha..

Godis i all ära men det är "bara" något jag handlar i massor, käkar knappt något av det jag köper men när det gäller bakelser så skulle jag kunna moffa i mig allt på studs! O skulle någon föreslå tårtbuffé så är jag först att räcka upp handen!

Gick imorse förbi vårt konditori o stålsatte mig, jag skulle bara gå in o köpa två tekakor till frukost...hmm..det gick sådär.. 

..köpte ju inte bara bakelser! Stoppade mig precis från att säga "Ett wienerbröd oxå", det var väl duktigt gjort?! Tre godsaker till mig själv hade väl varit att överdriva?? :)

Personligt - Rebecka

När jag tänker tillbaks i tiden på vad som format mig finns det flera faktorer o några av dem tänkte jag skriva här. Jag tror att följande händelse har gjort mig till en överbeskyddande hönsmamma som helst av allt skulle vilja ha barnen hemma, inomhus, hela tiden :)

1990 var jag 18 år, det året i oktober fick jag en dotter - Rebecka. Hon föddes alldeles för tidigt pga att jag fick havandeskapsförgiftning. Jag vaknade en morgon med en otrolig smärta i magen o var tvungen att åka in akut. På Norrköpings lasarett konstaterades det att jag hade långt gången havandeskapsförgiftning o jag var tvungen att flyttas till intensivvårdsavdelningen i Linköping.

I ambulansen fick jag så mycket smärtstillande o annan medicin att jag knappt var vid medvetandet, väl framme i Linköping möttes vi av ett springande team som genast började sätta kanyler i armarna o halsen på mig..bråttom bråttom..hörde att de uppskattade att jag bara hade några minuter kvar innan levern la av så snabbt in på operation! Via kejsarsnitt föddes lilla Rebecka som direkt lades i kuvös på prematuravdelningen...själv hamnade jag på intensiven där de under den första natten petade på mig hela tiden för att jag tydligen la av att andas så fort jag somnade!

Efter flera dagar på intensiven fick jag komma till eget rum, det blev nöddop av Rebecka o sakta men säkert började min kropp att återhämta sig, jag kunde åka ner till prematuravdelningen med Rebeckas pappa o allt verkade gå åt rätt håll...då dog Rebecka i sviterna efter ett "simpelt" tarmvred!

Det är fruktansvärt att se sitt barn ligga o kämpa för sitt liv, så liten o så utsatt o jag har en djup respekt för de som jobbar på avdelningar där för tidigt födda barn vårdas..vi mötte en hel hög med änglar!

Vi fick ett par år senare tvillingar, då gick jag på specialistmödravård. Gick hela tiden ut men fick ändå havandeskapsförgiftning o blev akut snittad..hamnade på intensiven igen, barnen var stora o friska så med dem var det inga problem men i mitt huvud sattes alla tankar igång återigen o jag vet att hade något hänt mina barn i det skedet hade jag inte levt idag!

Så, idag är jag tvåbarnsmamma men i hjärtat (o egentligen) är jag trebarnsmamma o är det så konstigt att jag är överbeskyddande? Har ändå blivit mycket bättre o släpper mitt kontrollbehov mer o mer, jag vet att barnen behöver lära sig livet själva o jag kan inte skydda dem mot allt men ibland önskar jag att jag kunde bära deras motgångar o linda in dem i bomull!

Jag följer två unga "prematurmammors" bloggar o jag är innerligt tacksam att det gick bra för dem! Tänk om Internet o bloggvärlden funnits när jag fick Rebecka, man kan hitta ett otroligt stöd i cyberrymden!

Sandra o Marie - Ni är två starka underbara mammor!!


Blomster

Jag har så långt ifrån man kan komma gröna fingrar men varje år köper jag några växter som jag byter ut under sommaren..de har en tendens att vissna o bli fula?!

I år tror jag att jag kanske klarar att hålla i alla fall några av dem vid liv eftersom jag ska vara hemma hela sommaren..när vi åker till landet får väl mannen kånka in allt i bilen så följer blommorna med oss..smart tänkt Heidi!

Jag har även på uppdrag från mannen satt lite örter i en låda (till honom, jag lagar ingen mat o behöver inga örter), det ska bli spännande att följa. O jag undrar om jag ska ställa lådan bredvid rabarerna på landet..för då kanske inte den lata mannen ställer sig där o pissar!!! Han är som en hund, han har pissat in ett revir just där rabarberna växer o nu har jag hotat honom med att om han någonsin ställer sig där igen ska jag naturgödsla på hans mynta som han gör mojito på (för jag får ju ändå inte dricka pga pillrena)! Hmm, rabarberkräm någon förresten?? Kokat idag...hahaha... 

(på bilden är inte krämen färdig men det förstår ni säkert :)

Träning

Pust..stånk..stön..nu har jag precis klarat av morgonens tuffa träningspass plus en stavpromenad på effektiva(?) 25 min!! Ska jag fortsätta träna så här hårt kommer jag va så vältränad i sommar så hälften vore nog :)

Spana in bilden på mitt träningsprogram

ps. att pappret är skrynkligt betyder inte att jag har försökt att gömma det ihopknycklat under massor av andra papper..harkel harkel... jag älskar ju att träna...host host...

Jag är sååå braaaa....

Det har sina fördelar att vara sjukskriven, idag har jag lyckats vinna ett par glasögon till min man! Han fick, när han beställde linser via nätet, en kampanjkod att använda idag kl. 12.00 med chans att vinna nya brillor!

Han jobbar men jag kom att tänka på kampanjen strax efter 12 o satte mig vid datorn o VANN!!! Jippiee..jaa, jag är ju en av flera vinnare men det spelar ju ingen roll..o så får mannen ta de brillorna jag tyckte såg snygga ut (ett par Lindeberg) så det kan ju hända att han ser ut som ett miffo i dem..men va f*n, de är ju gratis!

Tycker väl att jag är värd en extra fin middag ikväll! Nää, just det..han ska ju ut o fiska ju..suck!!

RSS 2.0