Det var andra tider..

Jag var 20 år (skulle fylla 21) när jag fick mina tvillingar, vet inte om det beror på åldern eller på att det snart är 18 år sedan men jag upplever att det var HELT annorlunda att få barn då. Mina vänner som skaffar barn idag har en smått hysterisk tillvaro över vad som är rätt eller fel när det gäller allt från blöjor eller ergonomiska nappar till vad ungarna ska äta..eller inte äta!

När mina barn gick på dagis så fick de bjuda på glass eller kakor när de fyllde år, de fick koncentrerad apelsinjuice i sin fil, på somrarna cyklade de iväg till glasskiosken eller gick hem till någon förälder som var hemma o fikade med saft o kakor (självklart med personalen, de fick ju inte gå själva).

Nu menar jag inte att alla barn ska äta massor med sockerprodukter utan jag tycker bara att det ibland går överstyr med allt som ska vara "rätt" för barnen.

Mina fyller som sagt 18 år i januari, de har bra betyg i skolan o sköter sig exemplariskt (vad jag vet), det trots att jag har ett inramat kort på dem när de är ca 1.5 år, sitter i barnvagnen o dricker coca-cola..hahaha..jaa, jag blir oxå påverkad av dagens snack om socker o tycker nu att det var märkligt att de dricker cola..varför gav jag dem inte vatten!?! Nåja, jag skyller på att jag "bara" var 20 år o barnen fick hänga med som på ett snöre :) 


Kommentarer
Postat av: Anonym

KOLLA IN VECKANS YOUTUBE KLIPP!!!!!!! :)

2010-12-11 @ 17:56:00
Postat av: Lippe

HA!! En till som tycker som jag! Det känns som om det ska vara allt eller inget med allting.

Jag jobbade 15 år som förskollärare, på sommrarna slog man ihop barn och personal i en förskola och då hade det precis gått ut "sockerlarm", barnen fick inte fira med glass osv.

Vid frukosten ställde jag fram sylt till filen och en personal från en annan förskola gick i taket.

Det hela slutade med att "hennes" barn inte fick sitta vid mitt bord "för då blev de bortskämda!"

Jag svarade med att "mina" barn fick inte sitta vid hennes bord "för då blev det synd om dem"

Jag tror att sunt förnuft och lite lagom är nyttigast!!!

2010-12-11 @ 17:58:52
URL: http://hrifrnochvidare.blogspot.com/
Postat av: Svorskan

Hahahaha! Jag har också några foton med dottern som ser lite "konstiga" ut i dagsläget. ;) // Jag tycker det är överdrivet i dag, men det verkar också som att unga mammor kanske känner sig som dåliga mammor om de inte är "perfekta". Synd att det inte läggs mer krut på närvaron. Jag tycker de flesta föräldrar som är ute med sina barn med eller utan vagn pratar i mobilen istället för att fokusera på sitt/sina barn. Den känslomässiga biten är så mycket mer värt. Vi skall ge våra barn så sund mat som möjligt, men jag tror också att våra kroppar är skapade till att ta hand om lite skit om det bara inte blir för mycket.



En cola i veckan är säkert hur nyttigt som helst för barn som vet att de är älskade. ;)

2010-12-11 @ 18:07:45
URL: http://svorskan.se
Postat av: Beate

Kul foto - och jag håller med dig helt och hållet: visst daltas det alldeles för mycket med barnens mat idag. Speciellt med tanke på att alla rön ändras ungefär vart 5:e till 10:e år. Här kommer ordet "lagom" in ganska så perfekt tycker jag - lagom av allt tar man liksom inte någon skada av.



Grattis till rosen förresten:-) Å du har maken köpt den där nya leksaken så får du nog inte förvänta dig någon markservice framöver;-)

2010-12-11 @ 18:13:46
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Gun

Ja, visst ska det vara måtta på allt, men samtidigt kan jag tycka det är bra att inte vänja barnen vid en massa sötsaker, och jag tycker det ser så illa ut med saft i nappflaska som en del föräldrar har. Fast någon hysteri vill jag verkligen inte ha, det blir så överdrivet och jobbigt.

2010-12-11 @ 21:12:33
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: diana

Det är verkligen skillnad ;)

2010-12-11 @ 22:06:10
URL: http://www.metrobloggen.se/diana
Postat av: Lippe

Ang. din kommentar om hur kliniken ser ut så tycker mina söner att det ser ut som ett mentalsjukhus och retar mej för att jag kan bli kvar läääänge ;)

2010-12-12 @ 00:43:14
URL: http://hrifrnochvidare.blogspot.com/
Postat av: Ellis

Tycker denna hysteri är helt sjuk, du gjorde rätt tycker jag :) och alla borde ta efter det. Så länge man ger dem det i LAGOM mängd!



Sv: cidern var brorsans - inte min. :)

2010-12-12 @ 01:59:54
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Åsa

Tur att vi bor på landet då, där man är lite efter och ungarna fortfarande får äta socker i skolan (vid vissa tillfällen, inte jämt och ständigt).

2010-12-12 @ 08:39:44
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Anonym

fin blogg :)

Vad händer idag? :)

2010-12-12 @ 09:09:17
URL: http://oboyyy.blogg.se/
Postat av: Denise - mamma till Kevin

Gud va jag håller med dig i frågan om sockerintag.

Sen behöver dom ju, som du också skriver, få socker varje dag. Men come on, på min sons dagis har dom tagit bort sockret i ketchupen för att barnen ska minska sockerintaget. Och hur gott blir det på en skala?



Min son är varken överviktig eller underviktig (vad jag vet) och jag vet ingen på hans förskola som rör sig för lite. Så varför begränsa barnen till det maximala?



Toppen inlägg för övrigt :)

2010-12-12 @ 09:44:28
URL: http://blogg.mama.nu/kevinsmamma
Postat av: Afrodite

Jag håller med dig! Idag har allting blivit så "konstigt och hysteriskt" när folk får barn. Det är liksom ingen hejd på diskussionerna om "rätt och fel" och snacka om vad föräldrar av idag "curlar"! Och ställer om sina liv! Visst är det en STOR omställning att få barn, den största ever, men man kan faktiskt fortsätta leva som vuxna individer oxå. Och bara för att barnet/barnen VILL något, så MÅSTE inte mamma och pappa. Tycker att dagens föräldrar missar vikten i att sätta gränser för sina barn. Det är ju vi som måste lära dem att man inte får allt man vill här i livet! PUH! Det blev en lång kommentar, men det här går jag verkligen igång på! =)

Kram på dig!

2010-12-12 @ 16:11:27
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Jag drack också massor med cocacola när jag växte upp. Tror inte att jag har blivit mer skadad av det :-)

2010-12-12 @ 17:51:23
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Cattis

Håller absolut med.

Vi försöker hålla oss till en normal nivå här hemma, vad gäller det mesta.

Chips eller annat snacks på fredagar, lördagsgodis. Oboy till frukost på lördagar. Köper Icas Gott Liv saft och läsk gillar han inte. Fikabröd får han oftast på helgen, ibland i veckan.

Med andra ord så äter han ungefär så som vi själva äter/bör äta.

På semestern och nu runt jul ruckas ju dock reglerna något, för honom som för oss :-)

Kram

2010-12-13 @ 15:33:32
URL: http://minajochjag.blogspot.com
Postat av: Bara Jag

Men lite hysteri tycker jag faktiskt att det har blivit med vad som är "rätt och fel" när det gäller barn och uppfostran.... Kan inte vara lätt att vara dagispersonal idag när reglerna förbjuder det mesta...



Kram!

2010-12-13 @ 15:58:25
URL: http://blogg.rhode.se
Postat av: Jess

Vilket fint foto! Barnen måste tycka det är mysigt med en så ung mamma!

Det där med vad man ska göra och inte göra börjar bli rätt tröttsamt att lyssna på. Sunt förnuft är väl det bästa! :)

kram

2010-12-13 @ 18:30:52
URL: http://maisongrey.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0