Mors dag

Kan tänka mig att många bloggar innehåller inlägg om Mors dag idag o jag ska inte skilja mig från mängden... Jag har aldrig riktigt "firat" Mors dag, blir lite anti mot allt som är bestämt att firas en viss dag..förutom jul o nyår (eftersom jag är halvtysk så är jag lite kluven på när julafton egentligen är?!).

Här hemma är allt som vanligt idag men jag känner mig nästan tvingad att i alla fall ringa min mamma o säga..jaa..vad.."Grattis på Mors dag"? Åhh jag tycker att det är så töntigt! Jag är en 38-åring tvillingmamma o ska ringa min mamma o gratulera att hon är mamma??

Hemma hos mannens föräldrar är det middag o tårta idag..vad säger jag till svärmor, ska jag säga "Grattis" till henne oxå bara för att hon är mamma men hon är ju inte min mamma?? Usch, jag tycker bara att det blir jobbigt..men mat o tårta är ju alltid trevligt o mina svärföräldrar är världens bästa!

Jag hoppas att mina barn visar att de gillar att jag är deras mamma den dag de tycker att jag är värd det..om det är flera dagar om året blir jag glad men jag ska aldrig tvinga dem att köpa blommor eller presenter o tvinga hit dem på middag bara för att det är Mors dag.

Men det är nog olika i många familjer o för en del kanske det är en jätteviktig dag?!

Sätter in en lite frostig fin ros..vill ju inte vara för negativ :)

Kommentarer
Postat av: Åsa

Jag firar inte heller morsdag, eller farsdag, eller allahjärtansdag. Tycker inte om att fira saker på förutbestämda dagar. Spontanfirande gillar jag bättre.



Sv: Det är samma gerbera. Du får väl jämföra med tidigare bilder. =)

2010-05-30 @ 13:02:49
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Gun

Vi firar inte så mycket heller. Vi kan fika tilsammans om vi träffas, vilket inte alls är säkert, och idag är bara jag och sonen hemma. Vi har köpt tårta men det kunde vi ha gjort ändå. Det är inte viktigt alls med mors och fars dag, men tårta är viktigt.;)

2010-05-30 @ 13:15:11
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: bella

jag kommer ALDRIG följa med främlingar någonstans! :) ALDRIG i hela mitt liv! lovar. enda anledning till att jag fortsatte att prata med henne var för att jag hellre går med en främmande tjej i Norrköping mitt inatten, än helt ensam :)

2010-05-30 @ 13:50:44
URL: http://bellabodelsson.blogg.se/
Postat av: Em

Jag har samma inställning till det hela och jag tycker det är lite på gränsen när vi grattar andra som är mammor. Det känns konstigt. Dagen har aldrig betytt något för mig som sådan, men just nu har Egoina varit borta så länge. Jag hade nog saknat henne oavsett om det var morsdag i dag eller inte. Men hon kommer snart hem, tror jag.. :D

2010-05-30 @ 14:49:00
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Ama de casa

När jag var liten tyckte jag att det var SÅ orättvist. Mors dag var mammas egna dag och Fars dag var pappas egna dag.

Men när Barnens dag kom till stan och satte upp ett tivoli för en helg, då fick minsann både mamma och pappa vara med och åka karusell!

:-)

2010-05-30 @ 15:20:48
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Christina

Bra tänktvärt! helt rätt. Här är inte så mycket firande heller, mannen spelat golf. Dottern o jag inhandlat ny extremt...säker ridhjälm. 2800kr...fick laga maten själv när vi kom hem- hungriga. Lax, sparris, ugnsgrönsaker, sallad mm.

Nu snart träning plus en föreläsning på träningsstället.

2010-05-30 @ 15:55:24
Postat av: fia

Nä jag håller med dig jag är inte heller nån fantast av denna dag, Men som du säger.. Finns ju dom som uppskattar den mycket.

Fin blogg du har.

2010-05-30 @ 16:47:02
URL: http://ajaxen.blogg.se/
Postat av: Renee

Jag är inte heller mycket för mors dag. Jag vill vara uppskattad alla dagar och inte bara en dag om året, och som jag tom är sjuk på.

2010-05-30 @ 18:40:41
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: Jess

Det är inte så viktigt för mig heller, blir lika glad för överraskningspresenter vilken dag som! :)

2010-05-30 @ 19:57:17
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Bara Jag

Mors/farsdag har liksom inte blivit en naturlig del i mina "traditioner". När det inte finns någon att fira faller dessa dagar i glömska.

2010-05-30 @ 22:03:15
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Milla

Ha ha ha. Har inte varit inne på ett tag och läst bloggarna pga tidsbrist. men fy f-N vad jag garvar när jag läser dina tokiga inlägg. Före och efterbilderna är helt fantastiska och jag tror många känner igen sig där, Tack för det inlägget.



Impulsiva godisöverhandlande är också igenkännbart och det med härliga drömmer sviker en lika mycket varje gång vid uppvaknandet.



Hoppas mat och dryck var till belåtenhet, och du har en liten poäng i detta inlägg ang denna celebritet./Hoppas ryggen är snäll mot dig./ Kram

2010-05-30 @ 22:32:21
URL: http://inabellas.blogspot.com
Postat av: eva

Jag tycker precis som du och det har jag sagt till mina barn hur många gånger som helst!

Nu "firas" jag ändå men dom vill väl det.Fika (som dom hade med sig ;) )blev det och rosor och det bästa var ATT dom kom så vi fick hänga lite tillsammans!

Själv firar jag inte min egen mamma men det är en helt annan historia ;D



2010-05-30 @ 23:07:17
URL: http://tantbloggaren.blogspot.com
Postat av: Ellis

Jag bakade endast en paj till mamma, hon fikade, kramade om mig och sade godnatt! Haha endast.



Åh hur gammla är dina bebisar? Ja vill också bli tvillingsmamma! :O



Sv: haha de var faaaktiskt samboka!

2010-05-31 @ 02:16:59
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Cattis

Nej, vi firar inte speciellt mycket vi heller. Tar oftast en fika hos min mamma, i år bakade jag ju hallonrutor som jag tog med mig. Sen tar syrran och jag med oss henne ut på restaurang framöver.

Tycker det viktiga är att man ses, och det hade vi lika gärna kunnat gjort vilken söndag som helst.

2010-05-31 @ 09:03:17
URL: http://johnsmamma.blogspot.com
Postat av: Ia

Här firar vi det inte heller så himla mycket men jag insåg i år att det är viktigare än jag trodde för ungarna. Jag försökte nämligen skjuta upp det till nästa helg för det har ju varit lite...mycket här nu. Men...näe, det är på söndag det är Mors dag morsan, var deras kommentar!!!

Jag brukar ta tillfället att få bjuda ungarna på mat i torpet och bara njuta av varandras sällskap! De hade gått ihop barnen och svärdottern och köpt en björnbärsbuske..jätteskoj!!!!



Sv; Jo..visst blir man lätt nördig när man har datorn som arbetsredskap????

2010-05-31 @ 09:38:40
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: diana

Vi firar morsdag. Jag älskar presenter så de slipper inte undan :)

2010-06-01 @ 21:19:58
URL: http://www.metrobloggen.se/diana

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0